default-image

Μουντιάλ 2022: Στους "16" η Αυστραλία, έχασε 1-0 η Γαλλία από Τυνησία

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Στους "16" η Αυστραλία, έχασε 1-0 η Γαλλία από Τυνησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες στιγμές για την Εθνική Αυστραλίας, που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Δανίας με γκολ του Μάθιου Λέκι και πήρε τεράστια πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ, ακολουθώντας την πρώτη του ομίλου Γαλλία, η οποία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και σήμερα ηττήθηκε 1-0 από την Τυνησία.

Γαλλία και Αυστραλία περιμένουν απόψε το βράδυ να μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των νοκ-άουτ, που θα προκύψουν από τον 3ο Όμιλο, ενώ η Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν και η Τυνησία επιστρέφουν νωρίς στις βάσεις τους...

Αυστραλία-Δανία 1-0

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Αυστραλία προκρίνεται στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 16 χρόνια μετά το 2006 όπου τότε είχε αποκλειστεί στη νοκ-άουτ φάση από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία. Τα «καγκουρό» με γκολ του Λέκι πήραν τη νίκη επί της Δανίας και μαζί την μεγάλη πρόκριση.

Οι Δανοί από την πλευρά τους είχαν τον έλεγχο του ματς, προσπάθησαν και με το παραπάνω για να κερδίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι αποκλείστηκαν νωρίς, χωρίς να καταφέρουν να έχουν πορεία ανάλογη με το πρόσφατο EURO όπου είχαν φτάσει ως τα ημιτελικά. Πλέον η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει στους «16» είτε την Αργεντινή του Μέσι, είτε την Πολωνία του Λεβαντόφσκι, εκτός αν το ματς αυτό λήξει ισόπαλο και η Σαουδική Αραβία επικρατήσει του Μεξικού και να πάρει αυτή την πρωτιά.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), Μακγκρί (74' Ράιτ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59' Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70' Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ)

Τυνησία-Γαλλία 1-0

H νίκη της Τυνησίας με 1-0 επί της Γαλλίας ήταν αρκετή αλλά έγινε δεκτή με γλυκόπικρα συναισθήματα, καθώς αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους Τυνήσιους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ… Κι αυτό γιατί το τρίποντο της Αυστραλίας την ίδια ώρα κόντρα στους Δανούς έθετε οριστικό τέλος σε κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Το νικητήριο γκολ για την Τυνησία σημείωσε στο 52ο λεπτό ο Καζρί, με τους «τρικολόρ» που είχαν πολλούς βασικούς στον πάγκο, να ανεβάζουν στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκριεζμάν σκόραρε αλλά εντέλει το γκολ ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ και έτσι οι Τυνήσιοι τουλάχιστον αποχαιρέτησαν την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή με ψηλά το κεφάλι.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News