Μουντιάλ 2022: Πρωτιά με θρίαμβο η Αγγλία, στους «16» και οι ΗΠΑ!

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Πρωτιά με θρίαμβο η Αγγλία, στους «16» και οι ΗΠΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγλία και ΗΠΑ ήταν οι δύο χώρες που σφράγισαν απόψε στο κλείσιμο του 2ου Ομίλου τις προκρίσεις τους για τη φάση των «16» του Μουντιάλ, με τους Άγγλους να αγωνίζονται στο πρώτο νοκ-άουτ με την Σενεγάλη, ενώ οι Αμερικάνοι θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία…

Στην 3η αγωνιστική του 2ου Ομίλου, η Αγγλία θριάμβευσε στο βρετανικό ντέρμπι με 3-0 της Ουαλίας, σημειώνοντας μάλιστα και τα τρία γκολ στο β' ημίχρονο, ενώ οι ΗΠΑ ξεπέρασαν με 1-0 το εμπόδιο του μαχητικού Ιράν.

Στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ουαλία, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν κατάφερε στο α’ ημίχρονο να διασπάσει την άμυνα των Ουαλών αλλά στην επανάληψη βρήκε τις λύσεις με τον Μάρκους Ράσφορντ να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ και να την οδηγεί με δύο γκολ ενώ σκόραρε και ο Φιλ Φόντεν. Τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν έτσι σε μία τεράστια νίκη -από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη- με σκορ 3-0 και περιμένουν τώρα την Κυριακή στις 21:00 τη Σενεγάλη με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χάρι Γουίλσον)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον)

Για τις ΗΠΑ ήταν πανηγυρική η πρόκριση στη φάση των «16». Με σκόρερ τον Κρίστιαν Πούλισικ στο 38' η ομάδα του Γκρέγκ Μπεράλτερ, επικράτησε με σκορ 1-0 του μαχητικού Ιράν και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στα νοκ-άουτ. Για πέναλτι φωνάζουν οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων για μαρκάρισμα στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Λαόθ έπειτα από την χρήση του VAR δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ραζεϊάν, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί (45+2' Καριμί), Νουρολαχί (71' Νουρολαχί), Εζατολαχί, Χατζισαφί (71' Τζαλαλί), Γκολιζαντέχ (78' Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46' Γκοντός), Ταρεμί

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Μακένι (64' Ακόστα), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (82' Ζίμερμαν), Σάρτζεντ (78' Ράιτ), Πούλισικ (46' Άαρονσον)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News