Μουντιάλ: Πολιτική αντίδραση οπαδών του Κατάρ με στόχο τους Γερμανούς

Απόψεις
Μουντιάλ: Πολιτική αντίδραση οπαδών του Κατάρ με στόχο τους Γερμανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου του Κατάρ αντέδρασαν στη διαμαρτυρία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κρατώντας, φωτογραφίες του πρώην παίκτη της Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ, ενώ κάλυπταν το στόμα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ισπανία. Αλλά και με περιβραχιόνια και σημαίες υποστήριξης στην Παλαιστίνη!

Τη δική τους -πολιτική- διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οπαδοί του Κατάρ (αλλά και Σαουδάραβες) στοχεύοντας στη Γερμανία, με υψωμένες φωτογραφίες του πρώην παίκτη της Μεσούτ Οζίλ, ενώ κάλυπταν το στόμα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ισπανία.

Η σαφώς συντονισμένη εμφάνιση ήταν απάντηση στη χειρονομία των Γερμανών παικτών την Τετάρτη, όταν κάλυψαν το στόμα τους για να διαμαρτυρηθούν κατά της FIFA μετά την καταστολή του περιβραχιόνιου "One Love" από το κυβερνών σώμα.

Αυτή η χειρονομία ήταν μια απάντηση στην αποτελεσματική απόρριψη από τη FIFA των σχεδίων επτά ευρωπαϊκών ομάδων να φορούν περιβραχιόνια, τα οποία θεωρήθηκαν ως επίπληξη για τη διοργανώτρια χώρα του Κατάρ και το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα Έφερναν στην επιφάνεια δηλαδή τη μεταχείριση που είχε υποστεί ο Οζίλ στη Γερμανία. Ο μέσος είχε πει κάποτε ότι θεωρούνταν Γερμανός όταν η εθνική ομάδα κέρδιζε, αλλά θεωρούνταν μετανάστης όταν η ομάδα έχανε.

Εγκατέλειψε την εθνική ομάδα αφού έγινε στόχος ρατσιστικών προσβολών και αποδιοπομπαίος τράγος για την πρόωρη αποχώρηση της Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. Είχε γίνει στόχος κι όταν μοιράστηκε φωτογραφίες με τον Ερντογάν.

Στη συνέχεια, οι Καταριανοί έφεραν και τα δικά τους περιβραχιόνια στο στάδιο με φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα και ένα σχέδιο που μιμείται το keffiyeh που φορούσε ο Γιάσερ Αραφάτ.

Οι παλαιστινιακές σημαίες ήταν ένα σταθερό χαρακτηριστικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, με τους Άραβες να παίρνουν το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου για να συσπειρωθούν πίσω από τον αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News