default-image

Μουντιάλ 2022: H Γκάνα άντεξε στην πίεση της Ν.Κορέας και νίκησε 3-2!

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: H Γκάνα άντεξε στην πίεση της Ν.Κορέας και νίκησε 3-2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συναρπαστικά παιχνίδια προχωρά το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ, καθώς μετά το 3-3 μεταξύ Σερβίας και Καμερούν νωρίτερα, ακολούθησε ένα σούπερ παιχνίδι με την Γκάνα να επικρατεί με 3-2 της Νοτίου Κορέας!

Η Γκάνα προηγήθηκε 2-0, η Νότια Κορέα ισοφάρισε 2-2, ακολούθησε τρίτο γκολ από την Γκάνα που δέχτηκε ασφυκτική πίεση από τους Ασιάτες στα τελευταία λεπτά αλλά κράτησε το υπερπολύτιμο 3-2!

Με τρομερή ορμή μπήκε στο ματς η Νότια Κορέα και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 18 λεπτά οι Ασιάτες είχαν κερδίσει οκτώ κόρνερ, ωστόσο χωρίς να τα εκμεταλλευτούν. Και εκεί που το μομέντουμ έδειχνε Νότια Κορέα, ήρθε η ανατροπή. Στο 24' ο Σαλισού εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση σην άμυνα των Ασιατών και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους Αφρικανούς.

Το 1-0 έκοψε... τα φτερά στη Νότια Κορέα και έδωσε αέρα στην Γκάνα που κατάφερε να φθάσει στο 2ο γκολ στο 34' με τον Κούντους. Οι Αφρικανοί κατάφεραν να κυκλοφορήσουν εξαιρετικά την μπάλα, ο Αγιού σέντραρε με τον Κούντους με κεφαλιά να κάνει το 2-0.

H Νότια Κορέα μούδιασε, η Γκάνα από την άλλη πήγε στο ρελαντί με το ημίχρονο να λήγει με αυτό το 2-0.

Στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους, όμως, όλα άλλαξαν. Στο 53' ο Τσο έστειλε προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 58' μείωσε σε 2-1 και στο 60' ισοφάρισε σε 2-2 με ισάριθες κεφαλιές στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Η Γκάνα δεν μούδιασε. Αφυπνίστηκε άμεσα και στο 68' πήρε εκ νέου το προβάδισμα και πάλι με τον Κούντους, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από «τσαφ» του Ινιάκι Γουίλιαμς και με φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 3-2. Η Νότια Κορέα δεν τα παράτησε. Δεν απογοητύτηκε. Έβγαλε αντίδραση και στο 84' άγγιξε το 3-3 με σουτ του Τζιν-Σου. Οι Ασιάτες ασκούσαν ασφυκτική πίεση στην Γκάνα που με πολυπρόσωπη άμυνα προσπαθούσε να κρατήσει με νύχια και με δόντια το σκορ. Και μετά το 90' ξεκίνησε η πολιορκία. Η Νότια Κορέα έκλεισε στα καρέ της την Γκάνα που αμυνόταν μαζικά και στο 90+5' ο Ζίγκι χρειάστηκε να κατεβάσει ρολά στο σουτ του σκόρερ Τσο για να κρατήσει το 3-2 και τη μεγάλη νίκη για την Γκάνα. Το σκορ έμελλε να μην αλλάξει με την Γκάνα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη σε ένα ματς που μετά το 55' έγινε ροντέο και εξελίχθηκε σε θρίλερ.Νότια Κορέα: Κιμ Σέουνγκ Τζου, Μουν Χουάν Κιμ, Κιμ Μιν Τζάε (90+2' Κουόν), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κιμ Τζιν Σου, Γιουνγκ (79' Ουί Τζο), Χουάνγκ Ιν Μπέομ, Κουόν, Γεόνγκ (46' Να), Σον, Τσο.Γκάνα: Ατι Ζίγκι, Λάμπτεϊ (79' Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88' Μπάμπα Ράχμαν), Αμπντούλ Σαμέντ, Παρτέι, Κούντους (83' Τζικού), Τζ. Αγιού (79' Σουλεμανά), Α. Αγιού (78' Κιερέ), Γουίλιαμς.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News