Μουντιάλ: Η Βραζιλία πρώτη στην κατάταξη για το τρόπαιο

Απόψεις
Μουντιάλ: Η Βραζιλία πρώτη στην κατάταξη για το τρόπαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει τους παίκτες να το πετύχει - Το Impact Score και το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES), δείχνουν σε έκθεσή τους, τη λίστα των φαβορί και των αουτσάιντερ – Το ερώτημα για τον Νεϊμαρ...

 Η Βραζιλία, η οποία ξεκίνησε το Μουντιάλ του Κατάρ με νίκη 2-0 επί της Σερβίας βρίσκεται στην κορυφή μιας κατάταξης των φιναλίστ του Κατάρ 2022 που βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία "impact score" των παικτών τους.

Η κατάταξη από το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES χρησιμοποιεί τις μετρήσεις του Impact Score για να κατατάξει τις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 προσθέτοντας τα σκορ των παικτών με την υψηλότερη βαθμολογία.

«Το Impact Score υπολογίζεται από το μέσο αθλητικό επίπεδο των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν οι παίκτες τις τελευταίες 365 ημέρες, τα επίσημα λεπτά παιχνιδιού που παίχτηκαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και την απόδοση στο γήπεδο σε σύγκριση τόσο με τους συμπαίκτες όσο και με τους αντιπάλους, καθώς και σε σχέση με παίκτες με το ίδιο τεχνικό προφίλ», δήλωσε το CIES.

Ενώ η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα, η Κόστα Ρίκα και το Κατάρ βρίσκονται στον αντίποδα. Μια αντανάκλαση των υποτονικών τους επιδόσεων μέχρι στιγμής.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη, αλλά η Γαλλία θα ήταν το δεύτερο βασικό φαβορί, αν ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος του Impact Score των δέκα καλύτερων βαθμολογημένων παικτών εξωτερικών χώρων και τερματοφύλακα.

«Η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Γερμανία έχουν επίσης τους παίκτες που μπορούν να ονειρεύονται την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Η Αργεντινή, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Κροατία είναι τα κύρια αουτσάιντερ», καταλήγει η έκθεση.

Ο Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ εθεάθη με δάκρυα στον πάγκο της Βραζιλίας μετά τον τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο, αφήνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο σε αμφιβολία. Οι Βραζιλιάνοι καταιγιστικά επικράτησαν με 2-0 της Σερβίας, αλλά το διάστρεμμα του Νεϊμάρ στον αστράγαλο έριξε σκιά στη νίκη τους. Ο γιατρός της ομάδας Ροντρίγκο Λάσμαρ δήλωσε ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

«Ο Νεϊμάρ έχει έναν τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο, ένα άμεσο τραύμα», δήλωσε ο Λασμάρ». Λόγω της πρόσκρουσης από το γόνατο του Σέρβου παίκτη, ξεκίνησε άμεσα θεραπεία στον πάγκο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέστη εννέα φάουλ από μια φυσική σερβική ομάδα και ο Άντονι τον αντικατέστησε στο 80ο λεπτό, αφού πέρασε αρκετή ώρα στο έδαφος μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Νίκολα Μιλένκοφ.

Ο προπονητής της Βραζιλίας Τίτε προσπάθησε να καθησυχάσει τους πάντες ότι ο Νεϊμάρ θα συνεχίσει να παίζει σε αυτό το τουρνουά. «Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Νεϊμάρ θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι απολύτως σίγουρος γι' αυτό». Τί κι αν χάσει το ματς με την Ελβετία…

Το 2014, στην πατρίδα του, ο Νεϊμάρ αποχώρησε από το τουρνουά με κάταγμα σπονδύλου μετά από πρόκληση του Κολομβιανού Καμίλο Ζουνίγκα στην προημιτελική φάση. Με 75 γκολ με την εθνική ομάδα, απέχει δύο από το ρεκόρ σκοραρίσματος του Πελέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News