Μουντιάλ Κατάρ: Πληρωμένοι οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Απόψεις
Μουντιάλ Κατάρ: Πληρωμένοι οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διοργανωτές θέλουν ευνοϊκά σχόλια επιστρατεύοντας Fan Leaders, να αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Οι Ουκρανοί επίσημα ζητούν την έξοδο του Ιράν, αλλά… - Μαζεύουν κορώνες στη Δανία με κάθε γκολ από όλα τα πρωταθλήματα στη χώρα…

Τί γίνεται στον κόσμο...

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ του Κατάρ συμφώνησαν να πληρώσουν τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία επιλεγμένων ομάδων φιλάθλων με αντάλλαγμα την προώθηση του τουρνουά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη  από αναφορές του ολλανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NOS, το Κατάρ πλήρωσε για 50 Ολλανδούς οπαδούς. Σε αντάλλαγμα πρέπει να υπογράψουν έναν "κώδικα δεοντολογίας" και να δημοσιεύουν ευνοϊκά σχόλια για το τουρνουά, καθώς και να αναφέρουν «οποιαδήποτε προσβλητικά, υποτιμητικά ή υβριστικά σχόλια» από άλλους οπαδούς.

Οι διοργανωτές του Κατάρ προσπαθούν συνεχώς να αποτρέψουν μια σειρά από αρνητικά πρωτοσέλιδα σχετικά με τη διοργάνωση. Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών από τη χώρα, πολλοί από τους οποίους φέρονται να έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή των σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην ιστοσελίδα του, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ περιγράφει το πρόγραμμα Fan Leaders ως ένα δίκτυο περίπου 400 οπαδών και παραγόντων επιρροής από 60 χώρες, οι οποίοι θα προσφέρουν ιδέες, έρευνα, δημιουργία περιεχομένου και ενίσχυση μηνυμάτων|, για το τουρνουά.

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε φερέφωνο του Κατάρ, αλλά προφανώς δεν θα ήταν σκόπιμο να το υποτιμήσετε».

Ο κώδικας δεοντολογίας προειδοποιεί πάντως: «Καταλαβαίνετε ότι η υπηρεσία θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις σας».

Πήρε φόρα και η Ομοσπονδία της Ουκρανίας «Διώξτε το Ιράν»

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε επισήμως τη FIFA να αποβάλει το Ιράν από το Μουντιάλ για τις «συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» της χώρας και «την πιθανή εμπλοκή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Ομάδα προσωπικοτήτων επίσης, του ιρανικού αθλητισμού που ασπάζονται αξίες(;) της Δύσης έχουν ήδη καλέσει τη FIFA να διώξει το Ιράν επικαλούμενοι την αποτυχία να επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν αγώνες στη χώρα αν και συνιστούσε παραβίαση του καταστατικού της FIFA. Θεωρείται απίθανο, ωστόσο, η FIFA να λάβει τέτοιο ριζοσπαστικό μέτρο με το τουρνουά τόσο κοντά και όλες τις υλικοτεχνικές διευθετήσεις σε ισχύ.

Κάθε γκολ τον Νοέμβριο στα πρωταθλήματα της Δανίας

Τα χιλιάδες γκολ που θα σημειωθούν στο δανέζικο ποδόσφαιρο τον Νοέμβριο θα συγκεντρώσουν χρήματα για τους μετανάστες εργάτες που βοήθησαν στην κατασκευή έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Η απόφαση της Δανικής Ομοσπονδίας σηματοδοτεί την τελευταία εκδήλωση υποστήριξης των εργαζομένων στο Κατάρ από τη Δανία, η εθνική ομάδα της οποίας θα φορέσει ειδικά υποβαθμισμένες φανέλες του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη διάρκεια των τελικών.

Κάθε γκολ που σημειώνεται στη Δανία τον Νοέμβριο - από τα παιχνίδια βάσης μέχρι την κορυφαία Superliga - θα κερδίζει 10 κορώνες (περίπου 1,30 δολάρια) που θα δωρίζονται από τις αρχές του παιχνιδιού. Το 2021 σημειώθηκαν 55.000 γκολ τον Νοέμβριο.Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο συνδικάτο BWI (Διεθνής Ομοσπονδία Οικοδόμων και Εργατών Ξύλου) για τους εργάτες οικοδομών στο Κατάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News