Μουντιάλ Κατάρ: Απίστευτες τιμές στα καταλύματα

Απόψεις
Μουντιάλ Κατάρ: Απίστευτες τιμές στα καταλύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τιμές των καταλυμάτων για το Μουντιάλ Κατάρ 2022 εκτοξεύθηκαν σε αστρονομικά ύψη, μόλις η αγορά άνοιξε στην Airbnb και σε τρίτους παρόχους...

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, το Κατάρ θα γίνει η μικρότερη χώρα που θα φιλοξενήσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ποδοσφαίρου θα παρακολουθήσουν το εμβληματικό τουρνουά. Οι  διοργανωτές του Κατάρ πάντα υποστήριζαν, ότι θα παρείχαν αρκετά κρεβάτια για τους επισκέπτες, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μόλις η διοργάνωση άνοιξε καταλύματα σε τρίτους, οι τιμές της Airbnb στο Κατάρ έχουν -σύμφωνα με το Doha News- εκτοξευθεί στα ύψη, φτάνοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 73.000 δολάρια το μήνα για διαμονή τεσσάρων εβδομάδων κατά τη διάρκεια του τουρνουά!

 

Μια απλή αναζήτηση στην Airbnb αποκαλύπτει ότι μια μειοψηφία δωματίων μπορεί να βρεθεί στα 4.000 δολάρια για ένα μήνα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά σε όλη τη Ντόχα, την κεντρική πόλη υποδοχής των τελικών, οι τιμές ξεπερνούν κατά πολύ οτιδήποτε προσιτό.

Στο Pearl, όχι πολύ μακριά από το μέρος όπου μένει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, η υψηλότερη τιμή για διαμονή ενός μήνα με check-in την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα και check-out το πρωί μετά τον τελικό κοστίζει το επιβλητικό ποσό 328.018 ευρώ!

Στο booking.com, μια πενθήμερη παραμονή στην έναρξη των τελικών μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 25 Νοεμβρίου θα κοστίσει στους φιλάθλους 15.856 ευρώ στο Hyatt Regency και 8.965 ευρώ στο «My City Residence», ένα απλό κατάλυμα τριών αστέρων από τις φθηνότερες επιλογές.

Οι τιμές μεταξύ 21 διαθέσιμων ακινήτων ανέρχονται σε 67.000 ευρώ, με κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου να ζητά έως και 250.000 ευρώ. Στον ιστότοπο κρατήσεων του Qatar Accommodation Agency, του επίσημου προμηθευτή καταλυμάτων για την εκδήλωση, το φθηνότερο δωμάτιο για την ίδια περίοδο βρίσκεται στα χωριά Αλ Σαρίγια στην Αλ Σαχάνια, έναν δήμο 30 χιλιόμετρα έξω από τη Ντόχα που φιλοξενεί επίσης μεγάλα στρατόπεδα εργασίας.

Το Qatar Accommodation Agency στοχεύει να διαθέσει 100.000-130.000 δωμάτια για το τουρνουά. Οι διοργανωτές έχουν αποκρούσει την κριτική σχετικά με την έλλειψη διαθέσιμων επιλογών λέγοντας ότι συνεχίζουν να προσθέτουν ακίνητα στο απόθεμα.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούσαν να αγοράσουν καταλύματα στα λεγόμενα fan χωριά, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές έχουν εξαντληθεί. Περιγράφονται ως «περιστασιακά καταλύματα για κάμπινγκ και καμπίνες», αλλά οι μετασκευασμένες πορτακαμπίνες κοστίζουν ακριβά 207 δολάρια τη βραδιά και προσφέρουν μόνο ένα βραστήρα, ψυγείο και δύο μπουκάλια νερό την ημέρα. Στο λιμάνι κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα είναι αγκυροβολημένα και δύο κρουαζιερόπλοια.

Οι αυξήσεις τιμών δεν είναι κάτι καινούργιο κατά τη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ή μεγάλων ποδοσφαιρικών γεγονότων, αλλά οι προηγούμενοι οικοδεσπότες Ρωσία και Βραζιλία είχαν σημαντικές αγορές για να καλύψουν τη ζήτηση των φιλάθλων για φθηνότερα ακίνητα.

Η τιμή ανά κράτηση, συνήθως τρεις έως τέσσερις διανυκτερεύσεις, στην Airbnb ήταν κατά μέσο όρο 55,27 δολάρια ανά επισκέπτη ανά διανυκτέρευση στη Ρωσία!

Πηγές: Doha News, insideworldfootball.com / Φωτογραφία: Σύνθεση Youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News