Μουντιάλ Κατάρ: "Πανδημική" επίδραση σε παίκτες και ομάδες

Απόψεις
Μουντιάλ Κατάρ: "Πανδημική" επίδραση σε παίκτες και ομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την πανδημία, στο ποδόσφαιρο,θα έχουν να ξεπεράσουν την συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω του χειμερινού παγκοσμίου κυπέλλου -Προγραμματισμοί ειδικών αναγκών σε Ελλάδα και Ευρώπη με μεγάλες συνέπειες

Το Κατάρ πήρε πριν 12 χρόνια τη διοργάνωση του Μουντιάλ, προσπερνώντας και τις εποχές που καθόριζαν πάντα την καλοκαιρινή περίοδο διεξαγωγής του. Βασικό ατού, αυτής της ακραίας επιλογής στους καιρούς Μπλάτερ, ο πακτωλός εκατομμυρίων προς πολλές διευθύνσεις, με τις κυβερνήσεις μεγάλων κρατών να φτιάχνουν deals πολλαπλών συμφερόντων και πρόσωπα του ποδοσφαίρου διεθνούς ακτινοβολίας να υπερπλουτίζουν, στο βωμό της υπεράσπισης του ακραίου φαινομένου.

Όταν οι διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη θα είναι σε πλήρη εξέλιξη…

Οι αντιδράσεις είναι πλέον όψιμες. Το Μουντιάλ που αρχίζει στις 21 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 18 Δεκεμβρίου δεν θα παύσει μόνο όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Θα τα χτυπήσει νωρίτερα, αφού οι διεθνείς θα κληθούν για προετοιμασία με τις εθνικές τους ομάδες.

Κολοβή κατάσταση, αν υπολογίσουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έχουμε δυο αγωνιστικές (5η και 6η) για το Nations League και έπονται  τα προκριματικά του Euro 2024 που θα διεξαχθεί σε 10 πόλεις της Γερμανίας, με την κλήρωση την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη.

Ευνόητα οι προγραμματισμοί των συλλόγων θα είναι ειδικών αναγκών, θυμίζοντας τα ζόρικα που συνέβησαν στο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που ακόμη δεν έχουν επουλωθεί από τις απανωτές αναμετρήσεις. Το χτύπημα είναι εμφανές και στον τρέχοντα προγραμματισμό των ομάδων για την επόμενη σεζόν που προσθέτει και κριτήρια στην αξιολόγηση των μεταγραφών. Ο  συμπιεσμένος αντίκτυπος θα ακολουθήσει και το επόμενο καλοκαίρι…

Οι πρώτοι προκριματικοί γύροι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι Ιούνιο και Ιούλιο και στο δεύτερο  δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και αρχές Αυγούστου θα δοθεί σέντρα σε αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης με τη δική μας Super League ν σηκώνει αυλαία στις 20 Αυγούστου.

Αυτό που θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι, θα φέρει ταραχή, αφού οι προ-προκριματικοί του Champions League έχουν οριστεί για τις 21 Ιουνίου ενώ οι πρώτοι αγώνες για τον 1ο προκριματικό γύρο (Champions, Europa, Europa Conference League) 5-7 Ιουλίου. Οι βασικές προετοιμασίες θα υποστούν σοκ.

(Δείτε την αναλυτική αναφορά για «το Μουντιάλ της καταστροφής χτυπά το ελληνικό πρωτάθλημα», στην "Άποψη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News