Μουντιάλ Κατάρ : Πάνω από 17 εκατ. αιτήσεις για εισιτήρια με την πρώτη

Απόψεις
Μουντιάλ Κατάρ : Πάνω από 17 εκατ. αιτήσεις για εισιτήρια με την πρώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανικός αιτήσεων για ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ, από την πρώτη κιόλας περίοδο πώλησης, όπου ζητήθηκαν απ’ όλο τον κόσμο 17 εκατομμύρια με τον τελικό να αποδεικνύεται ο πιο περιζήτητος με 1,8 εκατομμύρια αιτήσεις για τα μαγικά χαρτάκια.

Κι όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις για την διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ, με το τουρνουά να έχει χάσει ελάχιστα από τη δημοτικότητά του, όπως έδειξαν αιτήσεις για εισιτήρια.

Ο αριθμός των αιτήσεων είναι εντυπωσιακός, αν συγκριθεί με τα 3.496.204 εισιτήρια που είχαν ζητηθεί μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου πωλήσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο τελικός αποδείχθηκε ο πιο περιζήτητος αγώνας με αιτήσεις συνολικού αριθμού 450.000 εισιτηρίων. Κατά τη διάρκεια της 20ήμερης περιόδου πώλησης (έληξε χθες) οι περισσότερες αιτήσεις προήλθαν από κατοίκους του Κατάρ.

Σύμφωνα με τη  FIFA, Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία,  Γαλλία, Ινδία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ ήταν οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην πρώτη φάση των πωλήσεων της Ρωσίας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη δεκάδα η Γερμανία, η Κολομβία, η Πολωνία, η Αίγυπτος και η Κίνα.

Οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων κυμαίνονται από 69 έως 1.607 δολάρια για την κορυφαία διοργάνωση στο Κατάρ. Οι ντόπιοι κάτοικοι θα επωφεληθούν από τα φθηνότερα εισιτήρια, με την κατηγορία 4 να κοστίζει μόλις 11 δολάρια. Το φθηνότερο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1986 στο Μεξικό, όπου οι θέσεις πωλούνταν προς 3 δολάρια.

Στη Ρωσία, οι ντόπιοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν εισιτήριο προς 20 δολάρια. Το ακριβότερο ατομικό εισιτήριο του Κατάρ ξεπερνά τις τιμές της Ρωσίας.  Ένα εισιτήριο για τον τελικό της κατηγορίας 1 στο στάδιο Lusail στις 18 Δεκεμβρίου που κοστίζει 1.617 δολάρια, ξεπερνά κατά πολύ τα 1.100 δολάρια για το ίδιο εισιτήριο στη Ρωσία. 

Οι οπαδοί είχαν επίσης τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για συγκεκριμένους αγώνες ανά ομάδα και ανά τόπο διεξαγωγής.

Οι φίλαθλοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των αιτήσεών τους από την Τρίτη 8 Μαρτίου. Η FIFA διέθεσε συνολικά 742.760 εισιτήρια μετά την πρώτη φάση πωλήσεων στη Ρωσία.

Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη χρονοδιαγράμματα για τη δεύτερη φάση πώλησης. Η Ντόχα θα πραγματοποιήσει την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις αρχές Απριλίου.

Μέχρι στιγμής το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 13 επιβεβαιωμένους φιναλίστ, συμπεριλαμβανομένων των οικοδεσποτών και των ισχυρών δυνάμεων της Βραζιλίας και της Γερμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News