Μουντιάλ 2022: Στα 20 δισ. δολάρια τα έσοδα στο Κατάρ

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Στα 20 δισ. δολάρια τα έσοδα στο Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Αλ Ταβάντι, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής, marketingregistrado, τα έσοδα των 20 δισ δολαρίων ισοδυναμούν με το 11% του ΑΕΠ της χώρας.

Αντίκτυπο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κατάρ θα έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της Μέσης Ανατολής (21/11-18/12), σύμφωνα με τον Χασάν Αλ Ταβάντι, επικεφαλής του Μουντιάλ 2022.

Όπως τόνισε, ελπίζει ότι η κατασκευαστική και η τουριστική βιομηχανία να γνωρίσουν σημαντική θετική οικονομική επίδραση από την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον Αλ Ταβάντι, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής, marketingregistrado, τα έσοδα των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα είναι πολύ σημαντικά για τη γενική οικονομία του Κατάρ, καθώς θα ισοδυναμεί με το 11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο προορίζεται να χρησιμεύσει ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση και την επιτάχυνση πολλών από τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση, είτε πρόκειται για την αστική ανάπτυξη είτε για την οικονομική διαφοροποίηση», δήλωσε.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσης οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στα γήπεδα μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ γίνεται προσπάθεια να φτάσουν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσουν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News