default-image

"Μίζες" 880 εκατ. δολλαρίων από το Κατάρ στη FIFA για να πάρει το Μουντιάλ 2022

Απόψεις
"Μίζες" 880 εκατ. δολλαρίων από το Κατάρ στη FIFA για να πάρει το Μουντιάλ 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές αναφορές υποδηλώνουν ότι το Κατάρ δωροδόκησε τη FIFA με εκατομμύρια δολάρια, για να του επιτρέψει να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Οι The Sunday Times αναφέρουν ότι έχουν πρόσβαση σε αρκετά διαρρεύσαντα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν ότι συνολικά 880 εκατομμύρια δολάρια και πλέον προσφέρθηκαν στη FIFA από τους εκπροσώπους του Κατάρ, για να επωφεληθούν των δικαιωμάτων να φιλοξενήσουν το παγκόσμιο τουρνουά.

Η εφημερίδα κατατάσσει επίσης το συνολικό ποσό σε δύο μέρη: 400 εκατομμύρια δολάρια πληρώθηκαν μόλις 21 ημέρες πριν από την ανακοίνωση της FIFA ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και τα 480 εκατομμύρια δολάρια θα πληρώνονταν τρία χρόνια αργότερα.

. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, αποκαλύπεται πως από τον Κατάρ ...διατέθηκε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, πριν από την ανάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε με την μορφή χορηγίας για το παγκόσμιο κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, για επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια που θα κατετίθεντο από το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA εάν το Κατάρ έπαιρνε το «χρίσμα» και για ακόμη 480 εκατομμύρια δολλάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Η βρετανική εφημερίδα, εξηγεί ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA, σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό, δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News