Μουντιάλ

Στο αρχείο η υπόθεση διαφθοράς για το Μουντιάλ του 2006

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε τις κατηγορίες της Εισαγγελίας περί φοροδιαφυγής τεσσάρων παραγόντων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.

Το γραφείο της Εισαγγελίας είχε ασκήσει δίωξη στους πρώην προέδρους της γερμανικής Π.Ο. Τέο Σβάνζινγκερ και Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, στον τέως αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 Χορστ Ρούντολφ Σμιντ και στον Ουρς Λίνζι, πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής συνολικού ποσού 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» το οποίο είχε αποκαλύψει τα σχετικά στοιχεία, αυτό το ποσό είχε χρησιμοποιηθεί από τους αξιωματούχους, προκειμένου να γίνει εξαγορά ψήφων και να ανατεθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία.

Όπως προβλέπεται από τη γερμανική νομοθεσία, η Εισαγγελία έχει διορία μια εβδομάδα για να κάνει νέο αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της δεν ξεκαθάρισε εάν θα προβεί σε αυτή την κίνηση, επισημαίνοντας πως θέλει να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης και μετά να πράξει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια