default-image

Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 την Κροατία σ’ έναν εντυπωσιακό τελικό!

Ποδόσφαιρο
Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 την Κροατία σ’ έναν εντυπωσιακό τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της πανηγύρισε η Γαλλία η οποία επικράτησε της Κροατίας με το εντυπωσιακό 4-2 στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας και έστειλε όλους τους φιλάθλους των «τρικολόρ» στα ουράνια.

Σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Γαλλία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν, ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα και είχε συμμετοχή σε άλλα δύο, κατάφερε να σηκώσει την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κοντράστ συναισθημάτων για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Πιτάνα.

Πάντως, η Κροατία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δε μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά στημένη γαλλική άμυνα, με τους «τρικολόρ» ωστόσο να ανεβάζουν στροφές έπειτα από τα πρώτα 15 λεπτά.

Η ομάδα του Ντινιέ Ντεσάμπ, ανέβασε όλες τις γραμμές της και στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο παιχνίδι κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 18’ ο Γκριεζμάν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Μάντζουκιτς στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς κάνοντας το 1-0 για τους «τρικολόρ».

Από κείνο το σημείο η Γαλλία έδωσε χώρο στην Κροατία και δέκα λεπτά αργότερα η «Χρβάτσκα» το εκμεταλλεύτηκε. Στο 28’ ο Μόντριτς εκτέλεσε το φάουλ, μετά από δύο κεφαλιές και πάσα του Βίντα η μπάλα έφτασε στον Πέρισιτς, αυτός κατέβασε άψογα και με το αριστερό εκτέλεσε τον Γιορίς για το 1-1.

Μπορεί το μομέντουμ να ήταν με την Κροατία ωστόσο η Γαλλία στο 38’ κατάφερε εκ νέου να πάρει το προβάδισμα. Στο 34’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πέρισιτς έπειτα από την κεφαλιά του Ματουϊντί, με τον Πιτάνα, συμβουλευόμενος και το VAR, να δείχνει την «άσπρη βούλα». Την εκτέλεση ανέλαβε ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος δεν αστόχησε για το 2-1 στο 38’.

Η Κροατία αναζήτησε αντίδραση και στο 48’ ο Ρέμπιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, όμως ο Γιορίς έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία. Με την κατοχή να έχει φτάσει σε ποσοστά άνω του 60% υπέρ της η «Χρβάτσκα» προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Γαλλίας, έχοντας όμως αφήσει κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Και αφού στο 52’ ο Μπαπέ προειδοποίησε, στο 59’ όταν ο Μπαπέ γύρισε στον Γκριςζμάν, που έστρωσε τον Πογκμπά, με τον ίδιο να ευστοχεί με τη... δεύτερη κι αφού στο πρώτο του σουτ η μπάλα βρήκε στα σώματα των αντιπάλων και να διαμορφώνει το 3-1.

Η Κροατία έδειχνε να μένει από δυνάμεις και στο 65’ ο Μπαπέ με όμορφο μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς για το 4-1, ωστόσο η ομάδα του Ντάλιτς έδειξε ότι της είχε απομείνει παλμός και στο 69’ ο Μάντζουκιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιορίς και έκανε το 4-2.

 Στα εναπομείναντα λεπτά το σκορ δεν άλλαξε, η Γαλλία κράτησε άνετα το υπέρ της προβάδισμα και κατάκτησε το δεύτερο τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της…

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερνάντες, Καντέ (55’ Ν’ζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73’ Τολισό), Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81' Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάκτο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81' Πιάτσα), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News