default-image

Υπάρχει κανείς... που δεν αναγνωρίζει κάποιον;

Απόψεις
Υπάρχει κανείς... που δεν αναγνωρίζει κάποιον;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει ως συνέχεια. Η χώρα των 4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αναδείξει τη δική της σχολή ποδοσφαίρου, έχοντας νωπό παρελθόν, δυνατό παρόν και ευοίωνο μέλλον.

Οι τρομεροί Κροάτες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, έχουν όλοι τους καταγραφεί έντονα στις μνήμες των φίλων του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη.

Για δείτε την προέλευση της βαλκανικής φιναλίστ: Νταβόρ Σούκερ, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, Γκόραν Βλάοβιτς, Ρόμπερτ Γιάρνι, Σλάβεν Μπίλιτς, Ντάριο Σίμιτς, Ρόμπερτ Προσινέτσκι… (Υπάρχει ένας που δεν αναγνωρίζετε;).

Τώρα η Κροατία θα χρησιμοποιήσει την ήττα της στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 στη Γαλλία ως σούπερ κίνητρο στον τελικό της Κυριακής για τον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ιβάν Περίσιτς λέει στο FIFA.com: «Η Γαλλία μας σταμάτησε στα ημιτελικά το 1998. Θα έχουμε κάποια επιπλέον κίνητρα γι’ αυτό, σίγουρα. "Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκπλήξουμε. Έχουμε τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε, το όνειρό μας είναι τόσο κοντά τώρα"…

Ωραίο αυτό που έκανε η κυβέρνηση της Κροατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, για την πρόκρισή στον τελικό του Μουντιάλ. Να φορέσουν δηλαδή στο υπουργικό συμβούλιο σε ώρα εργασίας την εμφάνιση της Εθνικής Κροατίας.

-Η Γαλλία δεν χωρά αμφισβήτηση, ότι αποτελεί μια σταθερή μεγάλη δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αν και χρειάστηκε να περάσει συμπληγάδες (δεν είχε προκριθεί στα Μουντιάλ σε Ιταλία και ΗΠΑ) μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1998, το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2000, δίνοντας παρόν στους αντίστοιχους τελικούς το 2006 και το 2016.

Η «ακτινογραφία» των 62 αγώνων του Μουντιάλ

 Εξήντα δύο (62) από τα συνολικά 64  παιχνίδια του Μουντιάλ έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Απομένουν μονάχα αυτό που θα δώσει τον παγκόσμιο τίτλο και εκείνο της ...παρηγοριάς για την θέση στο βάθρο του κόσμου.

 Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία από τους 62 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης όπως τα έχει καταγράψει η  FIFA  στην επίσημη ιστοσελίδα της:

  1. Θα είναι ένας τελικός της ...Nike. Στην μάχη των χορηγών, η Adidas που ξεκίνησε με 12 ομάδες, συνεχίζει μόλις με μία, το Βέλγιο στον «μικρό» τελικό, ενώ ο τελικός θα είναι αγώνας της Nike, που πήρε...κεφάλι, αφού από  τις 10 ομάδες που είχε στην αρχή, στους δύο τελευταίους αγώνες  πάει με τρεις (Γαλλία, Κροατία, Αγγλία).
  2. Ο Αγγλος Χάρι Κέιν είναι με 6 γκολ ο κορυφαίος σκόρερ έως τώρα στο τουρνουά. Ακολουθούν Λουκάκου (Βέλγιο-4 γκολ), Τσερίσεφ (Ρωσία-4 γκολ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία-4 γκολ), ενώ 3 γκολ ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν έχουν Γκριεζμάν και Μπαπέ (Γαλλία) και από 2 Μόντριτς, Μάντζουκιτς (Κροατία), Αζάρ (Βέλγιο), Στόουνς (Αγγλία).
  3. Σημειώθηκαν 161 γκολ σε 62 παιχνίδια, μέσο όρο 2,6 γκολ ανά παιχνίδι.
  4. Συνολικά οι διαιτητές έδειξαν 213 κίτρινες κάρτες (3,5 μέσο όρο ανά ματς) και 4 κόκκινες (0,06).
  5. Έχουν ολοκληρωθεί 47.902 πάσες, με μέσο όρο 772,6 ανά παιχνίδι
  6. Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (14 γκολ), η Βραζιλία που αποκλείστηκε εκείνη με τις περισσότερες επιθέσεις (292), η Ισπανία έχει τις πιο πολλές πάσες (3120) και η Ρωσία τις πιο πολλές αναχαιτήσεις στην άμυνα (259).
  7. Ο Νεϊμάρ είχε τις περισσότερες προσπάθειες (27), ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (63), ο Σέρχιο Ράμος ολοκλήρωσε τις περισσότερες πάσες (485) και ο Γκιγιέρμο Οτσόα τις πιο πολλές αποκρούσεις (25).
  8. Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ (7) έως τώρα ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Τυνησία και εκείνο με τις περισσότερες κάρτες (8)  το Βέλγιο-Παναμάς
  9. Στο 37ο παιχνίδι παρουσιάστηκε η μοναδική ισοπαλία χωρίς γκολ στα 62 έως τώρα παιχνίδι της διοργάνωσης.
  10. Μεταξύ των τεσσάρων εθνικών ομάδων που βρέθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, καμία δεν ήταν στην ίδια φάση πριν από τέσσερα χρόνια.
  11. Και οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε τελικό και αγώνα τρίτης θέσης είναι από την Ευρώπη (Κροατία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία) , ενώ από την γηραιά ήπειρο όπως είναι γνωστό είχαν ξεκινήσει στο Μουντιάλ 14 ομάδες. Η Αφρική έχει αποχαιρετήσει την διοργάνωση ήδη από τους ομίλους, η Βόρεια Κεντρική Αμερική κα Καραϊβικής στην φάση των «16» , όπως και η Ασία, ενώ η Νότια Αμερική έφυγε με τις δύο τελευταίες εκπροσώπους της (Βραζιλία, Ουρουγουάη) στα προημιτελικά
  12. Ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ρωσίας το 2018, Γαλλία (το 1998) και Αγγλία (το 1966) έχουν κερδίσει το τουρνουά. Για την Κροατία είναι η πρώτη φορά σε τελικό. Όπως και το Βέλγιο, είχε φτάσει στους ημιτελικούς μόνο μία φορά, απέναντι στην ομάδα που στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο: Το Βέλγιο το 1986 εναντίον της Αργεντινής του Μαραντόνα και η Κροατία το 1998 κατά της Γαλλίας του Ζιντάν.
  13. Η Κροατία έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Αργεντινή το 1990, που κέρδισε δύο διαδοχικές προκρίσεις στα πέναλτι, ενώ είναι και εκείνη που φτάνει στον τελικό μετά από τρεις στην σειρά παρατάσεις
  14. Δύο ρεκόρ έχει η Κροατία: έξι ματς χωρίς ήττα στη σειρά σε Μουντιάλ και γκολ σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια.
  15. Το τρόπαιο θα... μείνει στην Ευρώπη για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση, μετά το 2006, 2010 και 2014

Κερδισμένες οι στοιχηματικές

Οι πλέον κερδισμένοι από τον αποκλεισμό της Αγγλίας είναι οι στοιχηματικές εταιρείες και ειδικά στην Αγγλία, όπου υπήρξε ντελίριο υπέρ της ομάδας του Σάουθγκέιτ, έχοντας ποντάρει δεκάδες εκατομμύρια στην πρόκριση της επί της Κροατίας, αλλά και στο ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο. Ενδεικτικό της.. .ανακούφισης ήταν ότι η Paddy Power Betfair κέρδισε χτες 3,4% στο χρηματιστήριο! Μετά το ξέσπασμα στα πρωινάδικα, για το αποκλεισμό της εθνικής τους, ας ακολουθήσουν την μερίδα που λέει «Σε ευχαριστούμε Σάουθγκέιτ». Υπάρχει πολύ μαγιά για το μέλλον μιας ομάδας που σερνόταν στην απογοήτευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News