default-image

Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία, νίκησε 1-0 το Βέλγιο  

Ποδόσφαιρο
Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία, νίκησε 1-0 το Βέλγιο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Γαλλία με το γκολ του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό νίκησε 1-0 το Βέλγιο και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και δώδεκα μετά την τελευταία τους συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι "τρικολόρ" δίνουν και πάλι το "παρών" στο μεγάλο ραντεβού με την ποδοσφαιρική ιστορία τους. Ππλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Κροατία και την Αγγλία. 

Το Βέλγιο μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό μετά με τον Αζάρ να σεντράρει από αριστερά, όμως ο Ουμτιτί έδιωξε σε κόρνερ προ του Λουκακού. Στο 15’ μετά από υπέροχη πάσα του Ντε Μπρόινε στον Αζάρ, ο τελευταίος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά! Η πρώτη καλή στιγμή για τη Γαλλία ήρθε στο 18’ με το μακρινό σουτ του Ματουιντί να σταματά στον Κουρτουά. Ένα λεπτό αργότερα το Βέλγιο απείλησε ξανά με το διαγώνιο σουτ του Αζάρ, όμως ο Βαράν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 22’ ο Σαντλί εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Αλντερβάιρελντ, αλλά ο Λορίς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Βέλγου στόπερ!

Κάπου εκεί άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και η Γαλλία, η οποία στο 23’ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όμως η προβολή του Ζιρού κατέληξε άουτ. Ο ίδιος παίκτης πήρε την κεφαλιά στο 31’, αλλά η μπάλα κατέληξε επίσης άουτ, όπως και το σουτ του Γκριεζμάν στο 33’. Έξι λεπτά αργότερα οι «τρικολόρ’ απείλησαν και πάλι με τον Εμπαπέ να βγάζει υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Παβάρ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουρτουά, όμως ο τελευταίος είπε «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση…

Παρότι και οι δύο ομάδες είχαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ. Οι Βέλγοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη καθώς στο 47’ η κεφαλιά του Λουκάκου κατέληξε άουτ, όμως η Γαλλία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά από τον Φελαϊνί στέλνοντας την μπάλα συστημένη στα δίχτυα.

Το Βέλγιο βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 65’ με τον Φελαϊνί να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζιρου παραλίγο να τελειώσει το ματς, όμως το μακρινό του σουτ δε βρήκε στόχο. Το Βέλγιο ανέβασε την πίεσή του θέλοντας να ισοφαρίσει και στο 81’ είχε καλή ευκαιρία με τον Βιτσέλ να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ, όμως ο Λορίς έδιωξε εντυπωσιακά.

Η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ανήκε στη Γαλλία με τον Εμπαπέ να τροφοδοτεί τον Γκριεζμάν στην περιοχή και δεξιά, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε το σουτ του Γάλλου επιθετικού.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ. Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τσαντλί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News