default-image

Το Μουντιάλ που αλλάζει... τα ποδοσφαιρικά είδωλα

Απόψεις
Το Μουντιάλ που αλλάζει... τα ποδοσφαιρικά είδωλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και να λοιπόν που φτάσαμε στα ημιτελικά του Μουντιάλ και ενώ... εμείς φτάσαμε, άλλοι δεν πρόλαβαν!

Και να λοιπόν που πάμε σε ημιτελικά χωρίς Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, Ισπανία και χωρίς... αστέρια! Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα, ο κόσμος εύκολα ξεχνάει και εύκολα αποκαθηλώνει! Όπως επίσης, το ίδιο εύκολα δημιουργεί καινούργια είδωλα. Ποιος θα το πάρει; Η Γαλλία; Οι πιτσιρικάδες θα ψάχνουν να αγοράσουν φανέλα Εμπαπέ, έστω και ιμιτασιόν! Το Βέλγιο; Άλλοι Αζάρ άλλοι Λουκάκου! Η Αγγλία; Κέιν, χωρίς ερώτημα! Τώρα αν το κάνει έτσι... η μπάλα και το πάρει η Κροατία, ε, οι φίλοι της Ρεάλ θα είναι Μόντριτς και της Μπάρτσα Ράκιτιτς! Πάντως για να δείτε πόσο εύκολα ξεχνάει ο κόσμος δείτε τι κράξιμο έχει φάει ο Εζίλ στη Γερμανία! Οι Γερμανοί ξέχασαν ήδη τον θρίαμβό τους στη Βραζιλία πριν τέσσερα χρόνια και μιλάνε για φρέσκα κουλούρια...

Ο πατέρας του Εζίλ μάλιστα υψώνει ασπίδα προστασίας στο γιο του λέγοντας χαρακτηριστικά στην «Bild am Sonntag»:

«Αν ήμουν στη θέση του θα έλεγα: "Ευχαριστώ, αλλά αρκετά. Εχει λυγίσει, είναι απογοητευμένος και προσβεβλημένος. Οι οπαδοί του τον γιούχαραν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστρία και δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο» και συνεχίζει ο Μουσταφά Εζίλ:

«Δεν πρέπει πάντα να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Παίζει στην εθνική για 9 χρόνια και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάντα λένε πως αν νικάμε, νικάμε όλοι μαζί και όλοι μαζί χάνουμε».

Η συγεκριμένη εφημερίδα πάντως ψάχνεται για...σκάνδαλα! Χθες έγραφε για τους Ρώσους διεθνείς πως χρησιμοποίησαν αμμωνία για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη χώρα τους.

Έναν τρόπο νόμιμου... ντοπαρίσματος δοκίμασαν στη Ρωσία, προκειμένου να βελτιωθεί η φυσική τους κατάσταση κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Μουντιάλ, αφού έφεραν πάνω τους βαμβάκι εμποτισμένο με αμμωνία, που διευκολύνει την αναπνοή και βελτιώνει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα.

Τα παραπάνω ισχυρίζεται η Bild, ενισχύοντας τις πληροφορίες της αναφέροντας πως πολλές φορές ο τηλεοπτικός φακός αποτύπωνε τους Ρώσους παίκτες να τρίβουν τη μύτη τους, κάτι που αποτελεί ένδειξη για τη χρήση της αμμωνίας.

Σημειώνεται πως η αμμωνία δεν ανήκει στις απαγορευμένες ουσίες των διεθνών κανονισμών περί ντόπινγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News