default-image

Σάλος με το σύνθημα του Βίντα υπέρ της Ουκρανίας, διενεργεί έρευνα η FIFA

Ποδόσφαιρο
Σάλος με το σύνθημα του Βίντα υπέρ της Ουκρανίας, διενεργεί έρευνα η FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση που υπάρχει ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία ήρθε στο προσκήνιο και στο Μουντιάλ, όταν ο Ντομαγκόι Βίντα πανηγύρισε τη νίκη της Κροατίας επί των Ρώσων με συνθήματα υπέρ των Ουκρανών.

Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που διέρρευσε με τον Ντομαγκόι Βίντα να πανηγυρίζει τη νίκη της Κροατίας επί της Ρωσίας με συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας.

Ο Κροάτης αμυντικός έριξε λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών -λόγω όσων συνέβησαν στην Κριμαία το 2014- φωνάζοντας στα αποδυτήρια «Δόξα στην Ουκρανία».

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ο παλαίμαχος πρώην συμπαίκτης του, Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς να συμπληρώνει «Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό και την Ουκρανία».

Οι Ρώσοι έχουν εξαγριωθεί με τους δύο Κροάτες, ζητώντας την βαριά τιμωρία του Βίντα από τη FIFA. Ο έμπειρος αμυντικός, πάντως, φαίνεται να τα… μαζεύει, υποστηρίζοντας πως ήταν ένα προσωπικό μήνυμα για Ουκρανούς συμπαίκτες του.

«Δεν έχει σχέση η πολιτική με το ποδόσφαιρο», δήλωσε στη ρωσική Sport Express και συνέχισε: «Ήταν ένα αστείο για τους φίλους μου στη Ντιναμό Κιέβου. Αγαπώ τους Ρώσους και τους Ουκρανούς».

Η FIFA, από τη μεριά της, ανακοίνωσε πως θα διενεργήσει έρευνα για το περιστατικό, ώστε να διαπιστωθεί αν το βίντεο δημοσιεύτηκε από τους ίδιους ή αν διέρρευσε από άλλους χρήστες των social media.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News