default-image

Στα ημιτελικά η Κροατία, «λύγισε» στα πέναλτι τη Ρωσία  

Ποδόσφαιρο
Στα ημιτελικά η Κροατία, «λύγισε» στα πέναλτι τη Ρωσία  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα παιχνίδι… θρίλερ, η Κροατία νίκησε 4-3 τη Ρωσία στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνοντας εκτός τους διοργανωτές.

Η «χρβάτσκα» επιστρέφει στους «4» του Μουντιάλ μετά το 1998 και θα βρει στο δρόμο της την Αγγλία την προσεχή Τετάρτη 11/7.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο σκορ με τη γκολάρα του Τσερίσεφ, όμως οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κράμαριτς έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο β’ ημίχρονο. Τελικά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι Κροάτες πήραν τα ηνία με το γκολ του Βίντα, όμως οι Ρώσοι αντέδρασαν, ισοφάρισαν με τον Φερνάντες και το ματς οδηγήθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι όπου οι Κροάτες ήταν αυτοί που αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά το πρώτο μισάωρο καθώς και οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές και δε ρίσκαραν.

Μετά το μισάωρο, όμως ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα. Ο Τσερίσεφ άνοιξε το σκορ με σουτ-ζωγραφιά στο 31', ωστόσο στο 40' ήρθε η απάντηση από τον Κράμαριτς με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.

Οι Κροάτες έψαξαν περισσότερο ένα χρυσό γκολ στην επανάληψη, ενώ είχαν και δοκάρι. Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 60ό λεπτό. Οι Ρώσοι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν σε φάση διαρκείας με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Πέρισιτς. Ο Κροάτης σούταρε σχεδόν ανενόχλητος αλλά ήταν άτυχος, με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη συνέχεια να φεύγει παράλληλα πλάγια!

Ακολούθησαν κι άλλες χαμένες ευκαιρίες, όμως γκολ δεν μπήκε κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Το πολυπόθητο γκολ που κυνήγησαν στο β’ ημίχρονο οι Κροάτες ήρθε τελικά στην παράταση και συγκεκριμένα στο 101ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά δίνοντας μία περίεργη τροχιά στην μπάλα, η οποία κατέληξε στη γωνία της εστίας του Ακινφέεφ, ο οποίος δεν είχε καλό οπτικό πεδίο καθώς βρίσκονταν μπροστά του 2-3 σώματα παικτών και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η χαρά των Κροατών κράτησε για λίγο, όμως καθώς στο 115’ η Ρωσία ισοφάρισε. Ο Πίβαριτς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του λίγο έξω από την περιοχή, δέχτηκε κίτρινη κάρτα και παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στους Ρώσους να σκοράρουν. Ο Τζαγκόεφ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, ο Φερνάντες έπιασε ωραία κεφαλιά στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σούμπασιτς ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της παράτασης δεν μπήκε γκολ κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Πρώτη εκτελεί η Ρωσία

Αποκρούει ο Σούμπασιτς το πέναλτι του Σμολόφ

1-0 Ωραία και εύστοχη εκτέλεση του Μπρόζοβιτς στη γωνία

  • Ο Τζαγκόεφ αυτή τη φορά βρίσκει δίχτυα

Αποκρούει ο Ακινφέεφ το πέναλτι του Κόβατσιτς παραμένει το 1-1

Άουτ το πέναλτι του Φερνάντες, χάνει δεύτερο πέναλτι η Ρωσία

1-2 Ο Μόντριτς με περιπετειώδη τρόπο δίνει ξανά προβάδισμα στην Κροατία

2-2 ο Ιγκνασέβιτς ισοφαρίζει σε 2-2

2-3 Εύστοχος ο Βίντα

3-3 Ο Κουζιάεφ κρατά «ζωντανή» τη Ρωσία

Ο Ράκιτιτς στέλνει στα ημιτελικά την Κροατία ξεγελώντας τον Ακινφέεφ

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Τσερίσεφ (67' Σμολόφ), Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν (102' Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (54' Ερόχιν), Τζιούμπα (79' Γκαζίνσκι)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μαντζουκιτς, Ρέμπιτς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News