default-image

Συμπληρώνεται σήμερα η 8άδα του Μουντιάλ

Ποδόσφαιρο
Συμπληρώνεται σήμερα η 8άδα του Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την 8άδα της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προκύψουν σήμερα με τις αναμετρήσεις Σουηδία-Ελβετία και Κολομβία-Αγγλία. Χθες προκρίθηκαν Βραζιλία και Βέλγιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξασφαλίσει “εισιτήριο” οι Γαλλία, Ουρουγουάη, Ρωσία και Κροατία.

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ: Για τις Σουηδία και Ελβετία το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να διακριθούν. Το μεταξύ τους παιχνίδι, λοιπόν, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται σε μεγάλη διοργάνωση. Η Σουηδία θα παραταχθεί με μεγάλο της όπλο την ομαδικότητα, η οποία της χάρισε και την 1η θέση στον 6ο όμιλο και με την πίστη ότι μπορεί να επαναλάβει το θρίαμβο του 1994, όταν και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στις ΗΠΑ. Η Ελβετία από την πλευρά της έχει ως παρακαταθήκη τη χιτσκοκική νίκη της επί της Σερβίας, η οποία την έστειλε στους “16” και θα κυνηγήσει ένα ακόμη... θαύμα στον δρόμο προς τους “8”.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι ανάμεσα στην Κολομβία και την Αγγλία... Και οι δύο έχουν υψηλό κίνητρο για την πρόκριση και θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν σ’ αυτή. Οι Κολομβιανοί πέρασαν στους “16” ως πρώτοι από τον 8ο όμιλο, έχοντας μία από τις καλύτερες άμυνες του τουρνουά. Διαθέτουν τα μεγάλα... αστέρια, τους Χάμες Ροντρίγκες (παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τη Σενεγάλη) και Φαλκάο. Βασικό της όπλο, όμως, είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Κιντέρο. Σε αυτούς θα στηριχθεί και σήμερα. Η Αγγλία από την πλευρά της βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μεγαλύτερος εχθρός της είναι ο εαυτός της. Εάν τον ξεπεράσει δείχνει ικανή να προχωρήσει στους “8”.

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News