default-image

Με ήρωα τον Σούμπασιτς στους «8» η Κροατία

Ποδόσφαιρο
Με ήρωα τον Σούμπασιτς στους «8» η Κροατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι η Κροατία επικράτησε με 3-2 της Δανίας (1-1 κ.α. και παράταση) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Ρεσιτάλ αποκτρούσεων στα πέναλτι από τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων με τον Σούμπασιτς ωστόσο να χαρίζει τη νίκη στους Κροάτες και να τους στέλνει στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού η Δανία αιφνιδίασε και κατάφερε να πετύχει το 0-1. Μόλις στο 2’ εκτελέστηκε το πλάγιο από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γέρκενσεν, αυτός έκανε το σουτ με τον Σούμπασοτς να αποκρούει όμως η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του και κατάληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση για τους Κροάτες καθώς στο 4’ η μπάλα έφτασε στον Μάτζουκιτς, έπειτα από κόντρες και αυτός με όμορφο γυριστό σουτ έστειλε την έστειλε στα δίχτυα του Σμάιχελ για το 1-1.

Παρά τον ξέφρενο ρυθμό των πρώτων λεπτών, οι δύο ομάδες έριξαν στροφές και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 27’ για τη Δανία. Ο Μπρέιθγουεϊτ πήρε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ όμως ο Σούμπασιτς έδιωξε τον κίνδυνο.

Η απάντηση για την Κροατία ήρθε δύο λεπτά αργότερα και όταν ο Ράκιτιτς έκανε το σουτ και έδιωξε ο Σμάιχελ και εν συνεχεία ο Πέρισιτς από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά, ενώ στο 42’ το σουτ του Έρικσεν βρήκε στο δοκάρι του Σούμπασιτς προτού φύγει άουτ.

Στην επανάληψη η Δανία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σύγκριση με την Κροατία, η οποία έδειχνε «αποκοιμισμένη». Το συγκρότημα του Άγκε Χαρέιντε απείλησε στο 56’ ο Μπρέιθγουεϊτ έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο 72’ ο Γιόργκενσεν μπήκε μέσα στην περιοχή με τον Σούμπασιτς να μπλοκάρει όμως το σουτ του.

Από κείνο το σημείο η Κροατία έδειχνε να ξυπνάει και στο 77’ το σουτ του Μόντριτς δεν ανησύχησε τον Σμάιχελ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας της Δανίας απέκρουσε το σουτ του Ρέμπιτς.

Οι προσπάθειες ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες και καμία ομάδα δε μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί η Δανία πατούσε καλύτερα, όμως πέρα από το σουτ του Σένε στο 99’ δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει και στο 114’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τους Κροάτες, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μπάντελ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Μόντριτς, με τον Σμάιχελ όμως να τον νικάει στην αριστερή του γωνία.

Έτσι το παιχνίδι πήγε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί Σούμπασιτς και Σμάιχελ έδωσαν ρεσιτάλ αποκρούοντας τρία και δύο πέναλτι αντίστοιχα, με τον Ράκιτιτς στο τέλος να στέλνει την Κροατία στους «8».

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βίντα, Βρσάλικο, Λόβρεν, Στρίνιτς (81’ λ.τρ. Πρίβαριτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μπρόζοβιτς (77’ Κόβασιτς), Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (109’ Μπάντελ).

Δανία (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κίαερ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον Ντέιλι), Ντάλσγκααρντ, M. Γιόργκενσεν, Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπρεϊτγουέιτ, Κορνέλιους (66’ Ν. Γιόργκενσεν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News