default-image

Στα πέναλτι την πρόκριση η Ρωσία, πέταξε έξω την Ισπανία!

Ποδόσφαιρο
Στα πέναλτι την πρόκριση η Ρωσία, πέταξε έξω την Ισπανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα μια μεγάλη δύναμη του ποδοσφαίρου είναι εκτός Μουντιάλ. Η Ισπανία ηττήθηκε από την Ρωσία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (1-1 κ.α. και παράταση) και οι διοργανωτές πήραν την πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κόκε και Ιάγκο Άσπας οι μοιραίοι ποδοσφαιριστές των «Φούριας Ρόχας» και μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ακινφέεφ που απέκρουσε δύο πέναλτι.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Ισπανία. Οι «Φούριας Ρόχας» έχοντας την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά και στην πρώτη τους καλή στιγμή στην αναμέτρηση κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Στο 11’ ο Ασένσιο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, οι Ιγκνασέβιτς και Ράμος μονομάχησαν και ο πρώτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Παρά το προβάδισμά τους οι Ισπανοί συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, με την Ρωσία να προσπαθεί να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 36’ ο Γκολοβίν σούταρε ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ντε Χεα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι διοργανωτές κέρδισαν πέναλτι. Ο Τζιούμπα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πικέ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο επιθετικός της Ρωσίας, που το κέρδισε, και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-1.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς η Ισπανία βρισκόταν στην επίθεση και η Ρωσία προσπαθούσε να διαφυλάξει τα νότα της. Οι διοργανωτές το έκαναν με απόλυτη επιτυχία και οι «Φούριας Ρόχας» δε μπορούσαν να πατήσουν περιοχή. Η μόνη απειλή ήταν το σουτ του Ινιέστα, το οποίο απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Ακινφέεβ, κρατώντας το 1-1 το οποίο έμεινε και μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, οδηγώντας τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η Ισπανία είχε την κατοχή, απειλούσε με στατικές φάσεις και με τους Ροντρίγκο και Ινιέστα με σουτ από μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι, από τη Ρωσία ευστόχησαν οι Σμολόφ, Ιγκνασέβιτς, Γκολόβιν και Τσερίσεφ. Από την Ισπανία ευστόχησαν οι Ινιέστα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, ενώ αστόχησαν οι Κόκε και Ιάγκο Άσπας, με τους διοργανωτές να παίρνουν την πρόκριση στους "8".

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70’ Καρβαχάλ), Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67’ Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104’ Ροντριγκο), Κόστα (80’ Άσπας).

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεβ (97’ Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόβ, Γκολόβιν, Ζιρκόβ (46’ Γκρανάτ), Σαμέντοβ (61’ Τσερίσεβ), Τζιούμπα (65’ Σμολόβ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News