default-image

Νίκη και πρωτιά για το Βέλγιο, 1-0 την Αγγλία

Ποδόσφαιρο
Νίκη και πρωτιά για το Βέλγιο, 1-0 την Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το τρομερό τέρμα του Γιανουζάι στο 51’, το Βέλγιο ξεπέρασε (1-0) και το εμπόδιο της Αγγλίας στη φάση των ομίλων και πλέον έχει μπροστά του την Ιαπωνία στους «16» της διοργάνωσης. Με Κολομβία η Αγγλία στην επόμενη φάση.

Με ευκαιρία για το Βέλγιο ξεκίνησε η αναμέτρηση, όταν στο 6’ ο Τίλεμανς έκανε το μακρινό σουτ, ωστόσο ο Πίκφορντ αν και δύσκολα απέκρουσε, ενώ στο 10’ ο Μπατσουαγί, έπειτα από την κεφαλιά του Φελαϊνί, έκανε την προβολή προ του Άγγλου τερματοφύλακα ο οποίος δε μπόρεσε να μπλοκάρει, όμως οι αμυντικοί της Αγγλίας πρόλαβαν πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα.

Στο 27’ ήρθε ακόμα μια καλή στιγμή για τους Βέλγους, όταν ο Αζάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φελαϊνί έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τους αμυντικούς των «λιονταριών» να διώχνουν πάνω στη γραμμή.

Το Βέλγιο έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας τη νίκη πιο πολύ από τους Άγγλους, ωστόσο δε μπορούσε να βρει τους χώρους στην άμυνα της ομάδας του Σαουθγκέιτ, με αποτέλεσμα το μηδέν να μείνει στα πρώτα 45 λεπτά.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το άστοχο σουτ του Ράσφορντ στο 48’, ενώ στο 51’ το Βέλγιο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Με την εκπληκτική προσπάθεια του Γιανουζάι και το έξοχο τελείωμα, με το σουτ του να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας του Πίκφορντ, οι Βέλγοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Η Αγγλία προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο στο 66’ ο Ράσφορντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Βάρντι με εξαιρετική κάθετη τον έβγαλε απέναντι στον Κουρτουά, ο οποίος όμως τον νίκησε, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Το σουτ του Γουέλμπεκ στο 83’ απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Βελγίου, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τους «Διάβολους» να παίρνουν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46’ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79’ Γουέλμπεκ), Ντάιερ, Ντελφ, Λόφτους-Τσικ, Ρόουζ, Βάρντι, Ράσφορντ.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Μπογιατά, Βερμάλεν (74’ Κομπανί), Τσαντλί, Τίλεμανς, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τ. Αζάρ, Γιανουζάι (86’ Μέρτενς, Μπατσουαγί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News