default-image

Νίκη για την αδιάφορη Πολωνία, πρόκριση η Ιαπωνία

Ποδόσφαιρο
Νίκη για την αδιάφορη Πολωνία, πρόκριση η Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι ηττήθηκε με 1-0 από την Πολωνία, η Ιαπωνία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς στην ισοβαθμία με τη Σενεγάλη υπερτερεί στις κίτρινες κάρτες!

Η Ιαπωνία ήθελε το παιχνίδι απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Πολωνία και μπήκε από την αρχή δυνατά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12’ όταν ο Ναγκατόμο γύρισε, ο Οκαζάκι έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε την προσπάθεια του Μούτο.

Το σουτ του Σακάι στο 16’ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Πολωνίας, ενώ στο 32’ ήρθε η απάντηση από την Πολωνία. Ο Κριχόβιακ έβγαλε τη σέντρα, ο Γκροσίτσκι πήρε την κεφαλιά και ο Καβασίμα έδιωξε σε κόρνερ.

Από κείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και παρά τις προσπάθειες των Ουσάμι και Γκροσίτσκι, εκατέρωθεν, το μηδέν έμεινε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Μπορεί η Ιαπωνία να είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, όμως το γκολ ήρθε από την Πολωνία. Συγκεκριμένα στο 59’ ο Κουρζάβα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μπεντνάρεκ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ιαπωνίας για το 0-1.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι Ιάπωνες βγήκαν στην επίθεση και απείλησαν με τον Ινούι στο 70’, ενώ η Πολωνία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 74’ με τον Λεβαντόφσκι ο οποίος πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά η Ιαπωνία δεν ήθελε να ρισκάρει, βλέποντας και την Κολομβία να νικάει την Σενεγάλη και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Γιαμαγκούτσι, Ουσάμι (65’ Ινούι), Γκ. Σακάι, Οκαζάκι (46’ Οσάκο), Μούτο (82’ Χασέμπε).

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα (79’ Πέζκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέντρζετσικ, Ζελίνσκι (79’ Τεοντόρτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News