default-image

Στους «16» με μοιρασιά η Ελβετία

Ποδόσφαιρο
Στους «16» με μοιρασιά η Ελβετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία και Κόστα Ρίκα έμειναν στην ισοπαλία (2-2), με τους Ελβετούς να προκρίνονται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία στην Αγία Πετρούπολη στις 3 Ιουλίου.

Μπορεί να μην την… ενδιέφερε ωστόσο το ξεκίνημα για την Κόστα Ρίκα ήταν εξαιρετικό και στο 6’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Μπόρχες πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Ζόμερ απομάκρυνε εντυπωσιακά, ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι της εστίας του.

Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κολίντρες πέρασε πάνω από την εστία της Ελβετίας, ενώ στο 10’ ο ίδιος πραγματοποίησε εξαιρετικό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ.

Από κείνο το σημείο η Ελβετία ανέβασε στροφές και στο 17’ το σουτ του Γκαβράνοβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νάβας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31’ ο Λιχστσάινερ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Εμπολό γύρισε υπέροχα στον Τζεμαΐλι, ο οποίος με τρομερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 1-0!

Στην επανάληψη η Κόστα Ρίκα φάνηκε ιδιαίτερα δραστήρια και στο 48’ ο Κάμπελ έχασε μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, με το 1-1 ωστόσο να έρχεται στο 56’. Ο Κάμπελ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γουάστον πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ζόμερ για την ισοφάριση.

Στο 78’ η κεφαλιά του Ντρμιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Νάβας, ενώ στο 88’ έγινε το 2-1. Ο Ζακάρια έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο Ντρμιτς με υπέροχο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 2-1.

Η Κόστα Ρίκα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 92 ο Κάμπελ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Ρουίς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια κόντραρε στην πλάτη του Ζόμερ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2

Ελβετία: Ζόμερ, Λίχτστάινερ, Ακάντζι, Σχαρ, Ροντρίγκεθ, Τζάκα, Μπεχράμι (60’ Ζακάρια), Τζεμαΐλι, Σακίρι (79’ Λάνγκ), Εμπολό, Γκαβράνοβιτς (69’ Ντρμιτς).

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Οβιέδο, Γκαμπόα, Γουάστον, Μπόργκες, Κολίντρες (81’ Γουάλας), Ρουίς, Γκούζμαν (92 Αζοφέιφα), Κάμπελ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News