default-image

Γερμανία στο… σπίτι της!

Ποδόσφαιρο
Γερμανία στο… σπίτι της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανία ήταν αποκαρδιωτική, έπαθε μεγάλο… κάζο από τη Νότια Κορέα, η οποία επικράτησε με 2-0 και πλέον ο Γιοακίμ Λεβ με τους ποδοσφαιριστές τους, θα δουν τη συνέχεια του Μουντιάλ από το… σπίτι τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Γερμανοί αποκλείονται στη φάση των ομίλων σε Μουντιάλ.

Η Γερμανία αναζητούσε τη νίκη, ωστόσο η Νότια Κορέα προσπαθούσε να αιφνιδιάσει τα «Πάντσερ» και στο 19’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Τζουνγκ από μακριά εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ ο Νόιερ έκανε λάθος εκτίμηση και δεν έπιασε καλά τη μπάλα, ο Σον προσπάθησε να μπει στην πορεία της αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ με εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 23’ ο Σον έχασε ακόμα μια καλή στιγμή όταν το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από την εστία του Νόιερ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαζε απόδοση η Γερμανία, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δε μπορούσε να μπει με αξιώσεις στα καρέ της αντιπάλου της. Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιοκιμ Λεβ ήρθε στο 40’. Μετά το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Χούμελς που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει αλλά ο Τσό έβαλε το σώμα του και έκοψε. 

Η επανάληψη ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τη Γερμανία, όταν ο Κίμιχ από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Γκορέτσκα έπιασε την κεφαλιά και ο Τσο απομάκρυνε, ενώ στο 50’ το σουτ του Βέρνερ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Καθώς τα περιθώρια στένευαν ο Λεβ έπαιξε όλα του τα χαρτιά, βάζοντας Μίλερ και Γκόμεζ στον αγωνιστικό χώρο, με τον δεύτερο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 68’ με τον Τσο να μπλοκάρει.

Η Γερμανία πίεζε ολοένα και περισσότερο, όμως δεν είχε καθαρή σκέψη. Το σουτ του Κρος στο 84’ πέρασε άουτ, ενώ η κεφαλιά του Χούμελς στο 87’ έπειτα από τη σέντρα του Οζίλ είχε την ίδια κατάληξη.

Ότι όμως δε μπόρεσε να κάνει η ομάδα του Γιοκιμ Λεβ το έκανε η Νότια Κορέα στις καθυστερήσεις. Έπειτα από το κόρνερ από τα αριστερά ο  Κρόος στην προσπάθεια του να διώξει έδωσε αυτός τη μπάλα στον Κιμ ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με το 2-0 να έρχεται στο 96’ όταν όλη η Γερμανία είχε πάει μπροστά και σε κενή εστία ο Σον διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Νότια Κορέα: Τσο, Γ. Λι, Γιουν, Γ. Γκ. Κιμ, Χονγκ, Τζ. Σ. Λι, Γ. Γ. Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69’ Τσουν), Κου (56’ Χουάνγκ, 79’ Γκο), Σον. 

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78’ Μπράντ), Κεντίρα (58’ Γκόμεζ), Γκορέτσκα (63’ Μίλερ), Εζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News