default-image

Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τη Σουηδία, 3-0 το Μεξικό!

Ποδόσφαιρο
Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τη Σουηδία, 3-0 το Μεξικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίδειξη δύναμης και πρόκριση στην επόμενη φάση για την Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με 3-0 του Μεξικού και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προκρίθηκε και το Μεξικό στους 16 έπειτα από την ήττα της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα.

Η Σουηδία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και η πρώτη απειλή ήρθε στο 6’. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φόρσμπεργκ, ο Οτσόα απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ μετά από προσπάθεια του Μπεργκ.

Οι Σκανδιναβοί συνέχισαν την πίεση και στο 12’ ήρθε ακόμα μια καλή ευκαιρία. Ο Αουγκούστινσον έκανε τη σέντρα, ο Γκράνβιστ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπεργκ επιχείρησε το γυριστό απ' το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Από κείνο το σημείο το Μεξικό ανέβασε την απόδοσή του και στο 17’ απάντησε όταν ο Λοσάνο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Σουηδίας, έβγαλε στον Βέλα, εκείνος έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Όλσεν.

Και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε, οι Σουηδοί πίεζαν και στο 31’ έφτασαν για ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ.  Λούστιγκ έκανε το γύρισμα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φόρσμπεργκ, ο Μπεργκ έβαλε το πόδι του, αλλά ο Οτσόα έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.

Το Μεξικό απάντησε εκ νέου στο 39’ με τον Τσιτσαρίτο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες χωρίς σκορ.

 Ότι όμως δεν κατάφερε η Σουηδία στο πρώτο μέρος το πραγματοποίησε με την έναρξη της επανάληψης. Συγκεκριμένα στο 51’ ο Αουγκούστινσον ύστερα από γύρισμα της μπάλας από τα δεξιά, έκανε μονοκόμματο αριστερό σουτ νίκησε τον Οτσόα για το 1-0 απέναντι στο Μεξικό.

Οι Σκανδιναβοί δε σταμάτησαν εκεί και στο 62’ ο Γκτάνκβιστ από την άσπρη βούλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οτσόα, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άλβαρες με αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα στο 74’.

Μεξικό: Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (75’ Κορόνα), Γκαγιάρδο (65’ Φαμπιάν), Κάρλος Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57’ Σβένσον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68’ Τελίν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News