default-image

Θα γίνει μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον 5ο και 6ο όμιλο  

Αθλητισμός
Θα γίνει μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον 5ο και 6ο όμιλο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον… πυρετό της πρόκρισης είναι οι περισσότερες ομάδες στον 5ο και τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας και η αγωνία είναι στο κατακόρυφο. Όλα είναι ρευστά ανάμεσα στα φαβορί και τα αουτσάιντερ, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίων (με τα υπάρχοντα δεδομένα) τα πάντα μπορεί να κριθούν ακόμη και με το κριτήριο του Fair Play (λιγότερες κίτρινες κάρτες).

Αυτό ισχύει περισσότερο για το 6ο γκρουπ, όπου είναι πιθανή η ισοβαθμία ανάμεσα σε Μεξικό, Γερμανία και Σουηδία, ενώ μαθηματικές ελπίδες έχει και η Νότια Κορέα παρότι δεν έχει κανένα βαθμό ως τώρα. Στο 5ο γκρουπ, Βραζιλία και Ελβετία έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Σερβία και Κόστα Ρίκα (έχει ήδη αποκλειστεί) αντίστοιχα.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νίκη πάση θυσία είναι το σύνθημα στους Γερμανούς για το σημερινό ματς (17:00), αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι στον… αέρα. Οι Ασιάτες έχουν μαθηματικές ελπίδες αλλά είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Βέβαια, τα «πάντσερ» ακόμη και με νίκη θα περιμένουν το άλλο παιχνίδι για τις ισοβαθμίες, όπου μπορεί να κριθούν τα πάντα.

ΜΕΞΙΚΟ-ΣΟΥΗΔΙΑ: Στις 5 η σέντρα και σ' αυτή την αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο. Το Μεξικό θέλει ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την πρόκριση και να μην μπλέξει σε πιθανές ισοβαθμίες. Η Σουηδία θέλει μόνο νίκη, ποντάροντας σε καλούς συντελεστές σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία με το σημερινό αντίπαλο της και τη Γερμανία.

ΣΕΡΒΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η Μόσχα κινείται στους ρυθμούς της Βραζιλίας, που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερβίας για να προκριθεί (απόψε στις 21:00 μ.μ.). Η «σελεσάο» θα αποφύγει τις… περιπέτειες με νίκη ή ισοπαλία, ενώ οι Σέρβοι θα παλέψουν για την μεγάλη έκπληξη αφού αν επικρατήσουν είναι πιθανό να αφήσουν εκτός ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο.

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Η Ελβετία με νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Κόστα Ρίκα, «καθαρίζει» με την πρόκριση (βολεύονται και με ισοπαλία υπό προϋποθέσεις). Η ομάδα του Πέτκοβιτς έχει δείξει τη δυναμική της κόντρα σε Βραζιλία και Σερβία, ενώ είναι το φαβορί για τη σημερινή αναμέτρηση (21:00). Οι Κοσταρικανοί θα αγωνιστούν μόνο για το γόητρο τους.

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News