default-image

Πρώτη με «3 στα 3» η Κροατία, αποκλεισμός για την Ισλανδία

Αθλητισμός
Πρώτη με «3 στα 3» η Κροατία, αποκλεισμός για την Ισλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κροατία παρά τις πολλές αλλαγές στην 11αδα ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση των ομίλων, επικρατώντας 2-1 της Ισλανδίας, η ο οποία αποκλείστηκε.

Οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν την Δανία στη φάση των «16», με την ψυχολογία στα ύψη από το «3 στα 3» στο 4ο γκρουπ.  Μπαντέλι και Πέρισιτς πέτυχαν τα γκολ για την "Χρβάτσκα", ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Σίγκουρντσον. 

Το πρώτη ημίωρο της αναμέτρησης κύλησε από αδιάφορα ως… βαρετά. Από εκεί και πέραν όμως οι Ισλανδοί πήραν μέτρα, οι Κροάτες που ήταν πιο... άνετοι βαθμολογικά έδωσαν και κάποιους χώρους και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε μπει ένα γκολ ή και παραπάνω. Στο 40' ένα σουτ του Φινμπόγκασον πέρασε λίγο έξω ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Κάλινιτς έβγαλε ότι μπορούσε. Ο Κροάτης κίπερ ήταν εξαιρετικός και κράτησε το μηδέν. Δημιουργικά και μεσοεπιθετικά οι Ισλανδοί πάντως από το 30' και μετά είχαν άκρως θετικό πρόσημο.

Στο 2ο μέρος και κάπως κόντρα στην ροή του αγώνα και των δεδομένων που ήθελε τους Ισλανδούς να έχουν το πάνω χέρι η Κροατία σκόραρε. Αφού στο 51' ο Μπαντέλι είχε δοκάρι ο ίδιος παίκτης με σκαστό σουτ δύο λεπτά μετά - από φάση που ξεκίνησε ο Μόντριτς - βρήκε δίχτυα. Μετά το 1-0 είχαν δοκάρι οι Ισλανδοί με τον Ίνγκασον στο 56'.

 Η αλλαγή του Μόντριτς στο 65' φάνηκε να επηρεάζει τους Κροάτες. Στο 75' ένα χέρι - πέναλτι του Λόβρεν έφερε τον Γκίλι Σίγκουρτσον στην... άσπρη βούλα από την οποία έκανε το 1-1.

Στο 90ό λεπτό οι Ισλανδοί έχασαν την μπάλα κοντά στην περιοχή τους και ο Πέρισιτς δεν τους χαρίστηκε. Σουτ με την μπάλα να γλιστράει και να φεύγει από τα χέρια του κίπερ Χάλντορσον και 2-1. Έτσι οι Κροάτες τελείωσαν ως απόλυτοι κυρίαρχοι και πρώτοι στον όμιλό τους και με τρία στα τρία.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάνλντορσον, Σέβαρσον, Ίγνκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (71' Σιγκούρντασον), Τζ. Γκουντμουντσον, Μπιάρνασον (90, Γκ. Σίγκουρντσον), Φινμπόγκασον (85' Γκούντμουντσον), Γκούναρσον, Μάγκνουσον και Χάλφρεντσον.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάλινιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Κόβασιτς (81' Ράκιτιτς), Κράμαριτς, Μόντριτς (65' Μπράνταριτς), Γιεβντάι, Καλέτα-Καρ, Μπαντέλι, Πιάτσα (70'Λόβρεν) και Πίβαριτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News