default-image

Πρόκριση… θρίλερ για την Αργεντινή, με Γαλλία στα νοκ-άουτ

Αθλητισμός
Πρόκριση… θρίλερ για την Αργεντινή, με Γαλλία στα νοκ-άουτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προβληματική Αργεντινή στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε την πρόκριση στους «16» νικώντας 2-1 τη Νιγηρία σε ένα αγώνα… θρίλερ.

Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα της Ισλανδίας από την Κροατία (2-1) πέρασε ως δεύτερη στα νοκ-άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της διοργάνωσης.

Ο Ρόχο πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 86', ενώ οι Αφρικανοί είχαν "απαντήσει" με το εύστοχο πέναλτι του Μόουζες στο προβάδισμα που είχε δώσει ο Μέσι στην "Αλμπισελέστε". 

Αυτή τη φορά ο Σαμπάολι έστεισε την ομάδα του σε ένα πιο ρεαλιστικό πλάνο και οι παίκτες του μπήκαν δυνατά σε όλες τις μονομαχίες. Μόλις στο 15' βρήκαν και το γκολ. Για την ακρίβεια ο Μπανέγα βρήκε με σούπερ 20άρα μπαλιά τον Μέσι κι εκείνος αφού την κατέβασε τρελά με το γόνατο, πλάσαρε με το δεξί για το πρώτο στο τουρνουά και έκτο συνολικά. Αυτό φάνηκε να τον λυτρώνει από την πίεση που κουβαλάει και λίγο αργότερα πήγε να βάλει και το δεύτερο, αλλά η εκτέλεση στο φάουλ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Ωστόσο, στο 50' ο Μασεράνο κράτησε εκτός φάσης τον Μπαλογκούν και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, με τον Μόουζες να το εκτελεί εύστοχα. Από εκείνη τη στιγμή η πρόκριση περνούσε στα χάρια των Αφρικανών, που ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η Αργεντινή είχε την μπάλα, αλλά δεν έβρισκε χώρους και ευκαιρίες. Ο Ιγουαΐν (80') έχασε τη μεγάλη φάση και οι Σούπερ Αετοί απάντησαν με το χαμένο τετ α τετ του Μούσα (83') και το φάουλ του Ετέμπο (84').

Και αφού φεν βρήκαν εκείνοι το γκολ να το τελειώσουν, ήρθε η κορυφαία σέντρα στην καριέρα του Μερκάδο και η γκολάρα του Ρόχο. Σε ένα τρελό deja vu από το 2014 όταν ο Μέσι είχε βάλει δύο και ο Ρόχο και πάλι το νικητήριο κόντρα στη Νιγηρία. Και όσοι έχουν την καρδιά τους στη θέση τους από το άγχος, ας ξεκινήσουν ασκήσεις ηρεμίας για το επόμενο μεγάλο ραντεβού, αυτό με τη Γαλλία στους «16».

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Ομερούο (90' Ιβόμπι), Ν'Ντιντί, Ομπι-Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Μόουζες, Μούσα (90' Νουάνκο), Ιεανάτσο (46' Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Οταμέντι, Ρόχο, Μπανέγα, Ταλιάφικο (81' Αγουέρο), Μασεράνο, Ενσο Πέρες (60' Παβόν), Μπανέγα, Ντι Μαρία (72' Μέσα), Μέσι, Ιγουαΐν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News