default-image

«Λευκή» ισοπαλία που… βόλεψε και τους δύο στο Δανία-Γαλλία

Αθλητισμός
«Λευκή» ισοπαλία που… βόλεψε και τους δύο στο Δανία-Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή και τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Δανίας με την Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο.

Το τελικό 0-0 (το πρώτο στο εφετινό Μουντιάλ) «σφράγισε» την πρόκριση και των δύο ομάδων, αν και οι Σκανδιναβοί δε θα κινδύνευαν τελικά από την Αυστραλία, καθώς ηττήθηκε από το Περού.

Οι Γάλλοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στα νοκ-άουτ ματς (ανάμεσα σε Νιγηρία, Αργεντινή και Ισλανδία), ενώ η Δανία θα κοντραριστεί με την Κροατία που έχει ήδη «καπαρώσει» την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο.

Με νέα πρόσωπα οι Γάλλοι, χωρίς αλλαγές η Δανία, με τους Σκανδιναβούς να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στο ματς. Δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν πειθαρχημένοι στο ανασταλτικό κομμάτι, είχαν κλείσει διαδρόμους και με ηρεμία στο παιχνίδι τους κρατούσαν τους «Τρικολόρ» μακριά από την εστία τους. Οι Δανοί έπαιζαν για τον Ερικσεν και ο ηγέτης τους προσπαθούσε με τις εμπνεύσεις τους να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Μάλιστα, στο 29ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει, αφού από την εντυπωσιακή πάσα του Κορνέλιους δεν πρόλαβε να πλασάρει ιδανικά.

Οι Γάλλοι είχαν την κατοχή που άγγιξε το 65%, αλλά όχι την ουσία. Αλλωστε, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 33ο λεπτό για να δούμε την πρώτη φάση τους! Η μπάλα έφτασε ιδανικά στον Ντεμπελέ, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.  Ηταν η πρώτη και... τελευταία φάση των Γάλλων στο ημίχρονο που προβλημάτισαν έντονα με την εικόνα τους. Εξάλλου, τα άκρα τους βρέθηκαν σε κακή μέρα, με τους Λεμάρ, Ντεμπελέ να μην προσφέρουν λύσεις.

Στην επανάληψη, ο Ντεσάν πέρασε τον Μεντί στη θέση του Χερναντέζ, για να δώσει ώθηση από τα αριστερά, αλλά η Δανία ήταν εξαιρετικά προσηλωμένη στο αμυντικό της παιχνίδι. Οι Γάλλοι είχαν τη μπάλα, αλλά... κούραζαν με τα λάθη και την αδυναμία τους να δημιουργήσουν. Η είσοδος του Φεκίρ στο 69' έφερε δυο πολύ καλά σουτ, αλλά τη μια φορά η μπάλα κατέληξε άουτ (70'), ενώ την άλλη (82') έδιωξε υπέροχα ο Σμάιχελ. Ο Μπαπέ με την είσοδό του προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα τους ματς, όμως μάταια...

Οι Σκανδιναβοί ήταν υπέροχα στημένοι, οι αλληλοκαλύψεις τους εξαιρετικές και οι αντίπαλοι εγκλωβισμένοι. Η Δανία πήρε την πρόκριση για τα νοκ άουτ, η Γαλλία την πρωτιά, αλλά με την εικόνα τους δεν μπόρεσαν να πείσουν...

ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι (90΄+3' Λέραγκερ), Έρικσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Μ. Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κορνέλιους (75΄ Ντόλμπεργκ), Σίστο (60΄ Φίσερ).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Κιμπέμπε, Βαράν, Γκριεζμάν (68΄ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού, Ντεμπελέ (78΄ Μπαπέ), Καντέ, Ενζονζί, Σιντιμπέ, Χερναντές (50΄ Μεντί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News