default-image

Νίκη γοήτρου για το Περού (0-2), αποκλεισμός και για την Αυστραλία

Αθλητισμός
Νίκη γοήτρου για το Περού (0-2), αποκλεισμός και για την Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Περού δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, όμως αποχαιρέτησε το Μουντιάλ της Ρωσίας με νίκη, επικρατώντας 0-2 της Αυστραλίας.

Τα «καγκουρό» είχαν ελπίδες πρόκρισης, όμως δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ ακόμη κι αν κέρδιζαν δε θα συνέχιζαν στη διοργάνωση μετά το 0-0 της Δανίας με τη Γαλλία.

Οι Περουβιανοί όντας αποκλεισμένοι αγωνίστηκαν απελευθερωμένα και χωρίς διάθεση για σκοπιμότητες. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως τους… έλυσε τα πόδια, με τον Καρίγιο στο 18’ να τελειώνει ιδανικά με μονοκόμματο σουτ από το ύψος την περιοχής την σέντρα του Κουέβα, να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Ράιαν και να ανοίγει το σκορ για τους λατινοαμερικάνους (0-1).

Η πρώτη καλή φάση για τα καγκουρό ήρθε από τα πόδια του Ρόγκιτς, ο οποίος χόρεψε την άμυνα των Περουβιανών, ωστόσο το τελείωμα του με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι δεν ήταν αυτό που έπρεπε με τον Γκαλέσε να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Παρόμοια ήταν η κατάληξη και στο 34’, όταν Κρούζε και Λέκι συνδυάστηκαν πολύ όμορφο με τον δεύτερο να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στην άδεια εστία και τον Ράμος να απομακρύνει τον κίνδυνο.Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε ως την ανάπαυλα.

Πλέον οι Αυστραλοί είχαν 45’ μπροστά τους για να φέρουν… τούμπα το ματς και να κυνηγήσουν τις λίγες ελπίδες που τους αναλογούν για πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά αυτό που επέστρεψε με τέρμα από τα αποδυτήρια ήταν το Περού. Οι λατινοαμερικάνοι με τον Γκερέρο στο 50’ να ανοίγει λογαριασμό στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έκαναν δύο τα τέρματά τους (2-0) και έβαλαν ακόμα δυσκολότερα στους Αυστραλούς. O σέντερ φορ της Φλαμένγκο με ωραίο γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε το Ράιαν και ουσιαστικά διέλυσε τα όνειρα των καγκουρό για συμμετοχή στη φάση των «16».

Η Αυστραλία βρισκόταν πλέον στο… καναβάτσο κυνηγώντας ένα θαύμα. Τα σουτ του Μπέχιτς και του Κέιχιλ δεν βρήκαν στόχο και τα λεπτά περνούσαν με το Περού να έχει τον έλεγχο του ματς. Τα καγκουρό έδειχναν να θέλουν αλλά να μην… μπορούν με αποκορύφωμα τη φάση στο 73’, όταν και ο Μπέχιτς βγήκε στην πλάτη της περουβιανής άμυνας, ωστόσο το γύρισμά του στον ολομόναχο Κέιχιλ ήταν τραγικό με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το τελικό σφύριγμα σφράγισε τον αποκλεισμό των δύο αντιπάλων, με το Περού να τερματίζει στην 3η θέση και τα καγκουρά στην 4η με μόλις ένα βαθμό.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Φαν Μαρβάικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72’ Άιρβιν), Λέκι, Γιούριτς (53’ Κέιχιλ, Κρούζε (58’ Αρζάνι).

ΠΕΡΟΥ (Γκαρέτσα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63’ Ουρτάδο), Γιοτούν (46’ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (79’ Καρταγένα), Φλόρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News