default-image

Με τσιγγάνικο αίμα... το φάλτσο που μαγεύει

Απόψεις
Με τσιγγάνικο αίμα... το φάλτσο που μαγεύει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέρω πως έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αλλά θα η επιθυμία μου να το μοιραστούμε και μαζί, είναι σφοδρή! Αυτό το τρομερό γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα που άνοιξε το σκορ για την Πορτογαλία στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης με το Ιράν είναι ένα έργο τέχνης!

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά "δοκίμια" για το απίστευτο εξωτερικό φάλτσο του 35χρονου μεσοεπιθετικού που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα, όπως και στον Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ.

Το καλύτερο σχόλιο που διαβάσαμε ήταν αυτό: "Ποιος αλήθεια θα δοκίμαζε δίχως δεύτερη σκέψη αυτό που στο 45' του κρίσιμου αγώνα με το Ιράν έκανε ο τεχνίτης εξτρέμ; -Η ανταμοιβή του; Όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα!"

Ένα αποτέλεσμα έμπνευσης που όταν έρχεται βάζει τους φιλάθλους σε κατάσταση θαυμασμού. Συν τοις άλλοις θέλει και τρέλα, όπως κάθε τι υπερβατικό, ειδικά όταν κατορθώνει να γίνεται συνήθεια.

Αυτή η trivela του Ρικάρντο Κουαρέσμα είναι ακόρεστη ως θέαμα. Το αποδεκνύει το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με όλα τα γκολ του Πορτογάλου και εξτρέμ της Μπεσίκτας που σκοράρει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο που αποτελεί πλεόν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της τέχνης του.

Κι όπως παρατηρούν οι αναλυτές, "εννοείται ότι μέσα στην τρέλα του, το έχει δουλέψει πολύ. Η trivela, του ανήκει. Είναι... ο βασιλιάς της trivela. Το κάνει από μικρός, το κάνει στις προπονήσεις, το κάνει σε επίσημα παιχνίδια, το απολαμβάνει και το διασκεδάζει μαζί του και όλος ο κόσμος".

Ο άνθρωπος των τατουάζ έχοντας γεμίσει το σώμα του, πριν λίγες μέρες έκανε μια αποφασιστική κίνηση να αφαιρέσει κάτω από το δεξί μάτι ένα από αυτά και συμβόλιζε δύο μαύρα δάκρυα.

Μάλλον είδε πως αυτά δεν ταιριάζουν στις σκιές... του Ρονάλντο και πως η "τσιγγάινκη" χάρη του, είναι η δική του αρχοντιά, που μόνο δάκρυα πραγματικά του ταιριάζουν, αλλά χαράς, όπως αυτά που κύλησαν από την χάρη της τελευταίας εκτέλεσης του στο τερματοφύλακα!

Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο έχει μια πλούσια ιστορία εξαιρετικά επιθετικών ταλέντων. Από τα μεγάλα εντυπωσιακά επιτεύγματα του Εουσέμπιο και των διαστημικών κινήσεων του Λουίς Φίγκο, η Πορτογαλία είναι ένα έθνος που έχει ευλογημένους παίκτες με απίστευτη δεξιοτεχνία, με κύριους εκφραστές στη σημερινή πραγματικότητα των δύο συναρπαστικών ταλέντων που αναδείχτηκαν από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας! Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κουαρέσμα!

Ο τελευταίος, ενάμισι ετών μεγαλύτερος του Ρονάλντο, θεωρήθηκε ευρέως ως ο πιο φυσικά προικισμένος από το δίδυμο. Ο τσιγγάνος λόγω της καταγωγής της μητέρας του μαζί με τον Ρονάλντο σχημάτισαν έναν ισχυρό δεσμό τόσο στον αγώνα όσο και εκτός του αγώνα με ένα παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και συγκριτικά προβληματικές συγκρίσεις και ασφαλώς χωρά ως θέμα σε ένα άλλο κεφάλαιο.

Το αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο Κουαρέσμα καταξιώθηκε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία από τους μεγάλους παίκτες της Πορτογαλίας. Τώρα το 34 προς τα 35, ο επιθετικός έχει γράψει ιστορία με τις φανέλλες της Σπόρτινγκ, της Μπαρτσελόνα, της Πόρτο, της Ίντερ, της Τσέλσι, της Αλ Αχλί, ξανά τηςΠόρτο, και συνεχίζει στη Μπεσίκτας, που θέλει να επωφεληθεί από την εμπειρία του για να ανεβάσει τον δείκτη του ανατγωνισμού της στον κόσμο.

Ότι και να πούμε, είναι λίγο, η απογείωση είναι στην εικόνα και σε αυτή στην μαγική συγκομιδή των γκολ που φαίνονται απίστευτο και αποθεώνουν αυτό που λέμε «εξωτερικό φάλτσο» και θα κατοχυρωθεί ως «τσιγγάνικο φάλτσο Κουαρέσμα»!

https://www.youtube.com/watch?v=1x9p1nVu6Gw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News