default-image

Πρόκριση με… καρδιοχτύπι για την Πορτογαλία, 1-1 με το Ιράν

Αθλητισμός
Πρόκριση με… καρδιοχτύπι για την Πορτογαλία, 1-1 με το Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε η πρόκριση της Πορτογαλίας στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, με το σημερινό 1-1 κόντρα στο Ιράν να τις δίνει τελικά την δεύτερη θέση και έτσι στα νοκ-άουτ ματς θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα βρήκε… σκούρα, αφού παρότι προηγήθηκε 0-1 και έχασε πέναλτι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δέχθηκε την ισοφάριση στο 92’ με εύστοχο πέναλτι του Ανσαριφάρντ (την "εριξε" στην δεύτερη θέση). 

Μάλιστα, οι Ιρανοί είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 94’με τον Ταρεμί, που αν είχε σκοράρει από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή θα έστελνε την ομάδα του στους «16» και τους Ίβηρες στο… σπίτι τους.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Πορτογαλία στο παιχνίδι, όπου χωρίς να συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά, μέτρησε δύο καλές στιγμές. Κι αν το σουτ του Ρονάλντο στο 3’ δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ιράν, ο Ζοάο Μάριο στο 9’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα της ομάδας του, αλλά αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το σύνολο του Κεϊρός… ταμπουρώθηκε και έδωσε γήπεδο και μπάλα στους Ίβηρες.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά. Μάλιστα, από το 30’ και μετά, οι Ασιάτες άρχισαν να ξεθαρρεύουν, βγαίνοντας μπροστά, αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους δεν έκαναν τον Ρουί Πατρίσιο να νιώσει κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο. Όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς γκολ, αλλά ο Κουαρέσμα έκανε την «ομορφιά» του, ακριβώς στο 45’ και έτσι έστειλε την Πορτογαλία στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0. 

Από νωρίς στο δεύτερο μέρος, η Πορτογαλία θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε –και κέρδισε και δόθηκε μέσω VAR- ο Ρονάλντο στο 53’, το απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ιράν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Σάντος έδειχναν κάπως… έξω από τα νερά τους, καθώς είχαν μεν την κατοχή, αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικοί, κάνοντας αρκετά λάθη στην τελική πάσα ή προσπάθεια.

Μάλιστα, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ κακή, με τον ρυθμό του να ήταν απελπιστικά αργός, ώσπου μία καλή στιγμή με τον Γκόντος στο 72’ έσπασε λίγο τη… μονοτονία. Αλλά, το ματς δεν έλεγε να… ζωντανέψει, με την Πορτογαλία να είχε τον έλεγχο χωρίς να απειλεί ή να απειλείται.

Πιο πολλά ήταν τα σκληρά φάουλ και οι κάρτες, παρά οι ευκαιρίες μέχρι το 90’. Εκεί, ήρθε η φάση που έβαλε… μπουρλότο στο ματς. Οι Ιρανοί κέρδισαν πέναλτι, ύστερα από χέρι του Σεντρίκ και το έδωσε ο διαιτητής με τη χρήση VAR, με τον Καρίμ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 90+3’! Ένα λεπτό αργότερα, οι Ασιάτες έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ταρέμι, με το 1-1 να ήταν το τελικό σκορ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News