default-image

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Ιαπωνία και Σενεγάλη!

Ποδόσφαιρο
Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Ιαπωνία και Σενεγάλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια αναμέτρηση που δε φαινόταν πως θα μπορέσει να προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα, Ιαπωνία και Σενεγάλη πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι σήμερα, αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) και η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο μπήκε η Σενεγάλη και ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας. Η πίεση σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν και το 1-0 μόλις στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της. Στο 11’ ο Ουαγκέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαμπαλί κατέβασε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Καβασίμα απομάκρυνε λανθασμένα, η μπάλα κόντραρε στον Μανέ και κατέληξε στα δίχτυα.

Από κείνο το σημείο η Ιαπωνία ανέβασε στροφές έκλεισε στα καρέ της τη Σενεγάλη και αφού απείλησε με το σουτ του Χασέμπε κατάφερε να ισοφαρίσει στο 34’ με τον Ινούι.

Ο Ναγκατόμο από αριστερά πάτησε περιοχή και έκοψε για τον Ινούι, που με πανέξυπνο πλασαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κ. Εντιάιγ για το 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Ιάπωνες απείλησαν με τον Οσάκο στο 49’ και στο 60’, ενώ είχαν δοκάρι με το πολύ όμορφο πλασέ του Ινούι στο 64’, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Εντιάιγ.

Τελικά το γκολ ήρθε από τη Σενεγάλη στο 71’. Ο Μανέ πέρασε αριστερά στην περιοχή για τον Σαμπαλί που έκανε το γύρισμα χαμηλά, ο Νιάνγκ δεν μπόρεσε να κάνει το τακουνάκι, αλλά ήρθε ο Ουαγκέ στο δεύτερο δοκάρι να σκοράρει με σουτ στην κίνηση, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ τους Αφρικανούς.

Η Ιαπωνία δεν είχε επιλογή και βγήκε μπροστά με τη «χρυσή αλλαγή», τον Χόντα, να χρίζεται σκόρερ στο 78’ και να ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Οσάκο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Εντιάιγ έκανε λάθος έξοδο, ο Ινούι γύρισε στον Χόντα, που πλάσαρε εύστοχα από τη μικρή περιοχή για το 2-2.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Καγκάουα (72’ Χόντα), Χαραγκούτσι (75’ Οκαζάκι), Ινούι, Οσάκο.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιάιγ, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σανέ, Ουαγκέ, Α. Εντιάιγ (65’ Κουγιατέ), Π. Εντιάιγε, Γκουέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News