default-image

«Διαστημική» Αγγλία, συνέτριψε τον Παναμά!

Ποδόσφαιρο
«Διαστημική» Αγγλία, συνέτριψε τον Παναμά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Αγγλία η οποία ισοπέδωσε με 6-1 τον Παναμά, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα παίξει με το Βέλγιο την τελευταία αγωνιστική για την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα «λιοντάρια» μπήκαν από την αρχή της αναμέτρησης δυνατά και μόλις στο 8’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τρίπιερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Στόουνς με όμορφη καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ωστόσο το συγκρότημα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ συνέχισε το εντυπωσιακό του ξεκίνημα και στο 22’ ο Κέιν διπλασίασε τα τέρματα για την Αγγλία χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Λίνγκραντ από τον Εσκομπάρ.

Η αναμέτρηση κρίθηκε όμως λίγο αργότερα. Στο 36’ ο Λίνγκραντ με έξοχο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πενέδα για το 3-0 κλειδώνοντας τη νίκη.

Όμως, οι Άγγλοι ήθελα και τα γκολ, με την πρωτιά του ομίλου να ήταν το δεύτερο που ήθελαν να διαφυλάξουν.

Στο 40’ έπειτα από μια στημένη φάση, σαφώς δουλεμένη στην προπόνηση, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ, ο Κέιν έκανε κεφαλιά - πάσα για τον Στέρλινγκ, αυτός έπιασε την κεφαλιά, ο Πενέδα απέκρουσε και ο Στόουνς πήρε το ριμπάουντ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κέιν εκ νέου από την άσπρη βούλα ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό πρώτο μέρος των «λιονταριών», πραγματοποιώντας το 5-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και στο 62’ ήρθε ακόμα ένα γκολ για την Αγγλία. Ο Λόφτους-Τσικ έκανε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κέιν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα και ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ έκανε χατ – τρικ.

Από κει το σημείο η Αγγλία «έσβησε τις μηχανές» και στο 78’ ο Παναμάς πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Μπαλόι στο 78’, με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ (70' Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63' Ντέλφ), Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν (63' Βάρντι).

ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες (69' Μπαλόι), Κούπερ, Γοδόι (64' Αβίλα), Μπαρσένας (69' Αρόγιο), Ροντρίγκες, Πέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News