default-image

Και στο τέλος... κερδίζουν οι Γερμανοί, 2-1 στην εκπνοή τη Σουηδία!

Ποδόσφαιρο
Και στο τέλος... κερδίζουν οι Γερμανοί, 2-1 στην εκπνοή τη Σουηδία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 Γερμανία έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο αλλά είναι πάντα… Γερμανία!

Παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές στα τελευταία λεπτά και σε ένα παιχνίδι που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ… και κυνηγούσε, η Γερμανία κατάφερε με εκπληκτικό γκολ του Τόνι Κροος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να ανατρέψει τα πάντα, να κερδίσει με 2-1 και να είναι πλέον αυτή το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση αφού στην τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου αντιμετωπίζει την Νότια Κορέα (που δεν έχει τύχη) και οι Σουηδοί τους…σούπερ μέχρι τώρα Μεξικανούς!

Το Μεξικό είναι πλέον στους 6 βαθμούς, οι Γερμανοί στους 4, η Σουηδία έμεινε στους 3 και η Νότια Κορέα στο «μηδέν» και μένει η αγωνιστική που θα κλείσει τον όμιλο!

Και όμως η Σουηδία που ζήτησε αλλά δεν πήρε πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στο 0-0 είχε προηγηθεί στο 32΄με πλασέ του Τοϊβόνεν και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι (1-0)!

Τρία λεπτά από την έναρξη στο β΄μέρος και ο Ρόις έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τη Γερμανία (1-1) μετά από παράλληλη σέντρα του Βέρνερ.

Στο 82' είχαμε σκληρό μαρκάρισμα του Μπόατενγκ στον Μπεργκ και δεύτερη κίτρινη κάρτα με συνέπεια οι Γερμανοί να μείνουν με δέκα ποδοσφαιριστές στο γήπεδο!

Οι Γερμανοί είχαν την μεγάλη ευκαιρία αν και με παίκτη λιγότερο να πάρουν το ματς και… μισή πρόκριση στο 88΄ όταν από σέντρα του Κροος και κεφαλιά του Μίλερ η ο Όλσεν έκανε μεγάλη απόκρουση και… την ακόμα μεγαλύτερη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το σουτ του Μπραντ αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι!

Και όμως στο τέλος δικαιώθηκαν και δεν πλήρωσαν τον νόμο του ποδοσφαίρου! Κέρδισαν φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήγε στον Κροος και από τον άσο της Ρεάλ στα δίχτυα για το τελικό 1-2 που απέδειξε πως ο Λίνεκερ σωστά έλεγε… «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί!»

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Ντράξλερ, Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News