default-image

Βίβα… Μεξικό και στην επόμενη φάση!

Ποδόσφαιρο
Βίβα… Μεξικό και στην επόμενη φάση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης βρίσκεται το Μεξικό, το οποίο διπλασίασε τις νίκες του, επικρατώντας άνετα με 2-1 της Νότιας Κορέας στο Ροστόφ χάρη στα τέρματα των Βέλα και Τσιτσαρίτο.

Έχοντας πάρει φόρα από τη νίκη επί της Γερμανίας, το Μεξικό μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και η πίεση των πρώτων λεπτών απέφερε καρπούς στο 24’.

Ο Γκουαρδάδο βγήκε από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο πεσμένος στο έδαφος Χιουν – Σου έκοψε με το χέρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάρλος Βέλα, ο οποίος δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στο Μεξικό στο 26ο λεπτό.

Το συγκρότημα του Κάρλος Οσόριο, συνέχισε να πιέζει και στο 28’ ο Λαγιούν έκανε το σουτ, όμως ο Χιουν Γου απέκρουσε, με τους Νοτιοκορεάτες να απαντούν στο 39’ με τον Οτσόα να απομακρύνει την προσπάθεια του Σον από τα αριστερά.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και το Μεξικό βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και στο 51’ το σουτ του Λοσάνο πέρασε άουτ, ενώ ο ίδιος βγήκε στην αντεπίθεση στο 61’ με τον Γέουνγκ να διώχνει όμως σωτήρια.

Τελικά το 2-0 ήρθε στο 66’. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση οι Μεξικανοί με το Λοσάνο να βρίσκει έξοχα τον Χαβιέρ Ερνάντες, ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ «άδειασε» εξαιρετικά τον Λι μέσα στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 2-0 το οποίο κλείδωσε τη νίκη.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Νοτιοκορεάτες πίεσαν για να ξαναμπουν στο παιχνίδι, κατάφεραν και μείωσαν στο σκορ στις καθυστερήσεις με το καταπληκτικό τέρμα του Σον, ωστόσο δε μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με αποτέλεσμα να αποχαιρετούν όπως όλα δείχνουν πρόωρα το Μουντιάλ και από την άλλη το Μεξικό να "αγκαλιάζει" την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Νότια Κορέα: Γιο, Λι, Σον, Γιου, Χουάνγκ, Κιμ, Κι, Λιλ, Μουν (77’ Γιούνγκ), Κιμ και Γιανγκ.

Μεξικό: Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (67’ Μάρκες), Γκαγιάρδο, Κάρλος Βέλα (77’ Ντος Σάντος), Λοσάνο (70’ Κορόνα) και Ερνάντες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News