default-image

Καταιγιστικό Βέλγιο πήρε την πρόκριση στους «16»

Ποδόσφαιρο
Καταιγιστικό Βέλγιο πήρε την πρόκριση στους «16»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιώντας ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση το Βέλγιο φάνηκε σοβαρό απέναντι στην Τυνησία την οποία κέρδισε με 5-2, χάρη σε δύο τέρματα του Λουκάκου και άλλα δύο του Αζάρ και πήρε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στέλνοντας παράλληλα την Τυνησία στο… σπίτι της.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για το Βέλγιο, καθώς μόλς στο 5’ ο Αζάρ ανατράπηκε από τον Μπεν Γιουσέφ, εντός περιοχής, ο διαιτητής, βλέποντας και το VAR, έδειξε την άσπρη βούλα, με τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι να πραγματοποιεί το 1-0.

Ωστόσο οι Βέλγοι δε σταμάτησαν εκεί και στο 16’ ο Λουκάκου διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Μέρτενς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μααλούλ, έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Λουκακού, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μπεν Μουσταφά για το 2-0.

Κι αν η Τυνησία αντέδρασε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Χαζρί εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπον με κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά για το 2-1, το ημίχρονο έκλεισε με ιδανικό τρόπο για τον Λουκάκου και την… παρέα του.

Ο επιθετικός του Βελγίου εκμεταλλεύτηκε την όμορφη κάθετη του Μενιέ και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεν Μουσταφά για το 3-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Όπως τελείωσε όμως το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε η επανάληψη. Έπειτα από όμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Τυνήσιων στο 51’, ο Αζάρ κατέβασε όμορφα, μπήκε μέσα στην περιοχή και αφού πέρασε και τον Μουσταφά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Από κείνο το σημείο το Βέλγιο έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Μπατσουαγί να έχει δοκάρι στο 80', ωστόσο στο 90' διαμόρφωσε το 5-1 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα στην εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του Μαρτίνεθ και πανηγύρισε άνετα την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ. Πάντως το μόνο που κατάφερε να κάνει η Τυνησία ήταν να διαμορφώσει το τελικό 5-2 στις καθυστερήσεις με τον Χαζρί.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Μπογιατά, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Φερέιρα-Καράσκο, Αζάρ (68’ Μπατσουαγί), Μέρτενς, Λουκακού (59’ Φελαϊνί).

Τυνησία: Μπεν Μουσταφά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Μπρον (24’ λ.τρ. Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59’ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ (41’ λ.τρ. Μπεν Αλαουάνε), Χαζρί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News