default-image

Πανηγύρισε η Νιγηρία... και η Αργεντινή!

Ποδόσφαιρο
Πανηγύρισε η Νιγηρία... και η Αργεντινή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νιγηρία επικράτησε με 2-0 της Ισλανδίας και παράλληλα έκανε ένα μεγάλο δώρο για την Αργεντινή, καθώς αναπτέρωσε τις ελπίδες της «αλμπισελέστε» για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ!

Στην αναμέτρηση που έγινε στο Βόλγογκραντ, τα δύο εκπληκτικά γκολ του Μούσα στο β’ ημίχρονο έχρισαν νικητές τους Νιγηριανούς για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ και τους κράτησαν ζωντανούς για την πρόκριση, με την τελευταία αγωνιστική στον 3ο Όμιλο να είναι όλα τα λεφτά. Τα δύο ματς θα γίνουν την επόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ.

Η Κροατία έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση θα παίξει με την Ισλανδία ενώ το άλλο παιχνίδι είναι το Αργεντινή-Νιγηρία. Για να περάσει η Αργεντινή θα πρέπει να κερδίσει τη Νιγηρία και παράλληλα οι Ισλανδοί να μην κερδίσουν τους Κροάτες.

Αν κερδίσει και η Αργεντινή και η Ισλανδία, τότε η πρόκριση θα κριθεί στα γκολ. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε η Αργεντινή είναι στο -3 (1-4 τα γκολ) και η Ισλανδία στο -2 (1-3 τα γκολ). Άρα η Αργεντινή θα θέλει σίγουρα μεγαλύτερο σκορ σε περίπτωση νίκης και των Ισλανδών! 

Mην ξεχνάμε βέβαια ότι και η Νιγηρία είναι μέσα στο παιχνίδι, καθώς αν νικήσει την Αργεντινή και παράλληλα η Ισλανδία δε νικήσει την Κροατία θα είναι αυτή που θα πάει στους "16". Ουσιαστικά μιλάμε για φινάλε θρίλερ στον 3ο Όμιλο!

Στο σημερινό αγώνα, στο α’ ημίχρονο έγινε ένα ματς σε χαμηλό τέμπο αλλά στην επανάληψη η Νιγηρία ανέβασε ταχύτητα. Με μία τρομερή αντεπίθεση στο 49’, ο Μούσα με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 74’ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι και στο επόμενο λεπτό με σόλο μέσα στην περιοχή έκανε και το 2-0!

Η καθοριστική φάση όχι μόνο για τον αγώνα του Βόλγκογκραντ αλλά και για τη μάχη πρόκρισης του ομίλου, καθώς η διαφορά τερμάτων θα παίξει ρόλο, ήταν αυτή του 83ου λεπτού, όταν ο Γκίλφι Σίγκουρντσον εκτέλεσε αρκετά άσχημα το πέναλτι που κέρδισε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον (μέσω VAR) από τον Τάιρον Εμπούεχι και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Νιγηρία: Ουζόχο – Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν – Εντιντί, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουεχί), Μόουζες, Όμπι Μίκελ – Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο)

Ισλανδία: Χάλντορσον – Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρτσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον – Γκίσλασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον – Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρνταρσον)

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες). https://srv.neakriti.gr/mundial//GN36776W_interactive_EN/GN36776W_min_EN/GN36776.html

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News