default-image

Η Αργεντινή και τα σενάρια για την πρόκριση!

Ποδόσφαιρο
Η Αργεντινή και τα σενάρια για την πρόκριση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού βρίσκεται η Αργεντινή μετά την ήττα από την Κροατία, καθώς πλέον δεν είναι στα χέρια της το εισιτήριο για τους «16» και έχει το μυαλό της και στα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Tα σενάρια πρόκρισης καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα σε Νιγηρία-Ισλανδία με το οποίο ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική στον 4ο Όμιλο.

Οι Αργεντίνοι απεύχονται νίκη της Ισλανδίας, που θα την στείλει στους 4 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και εάν η Αργεντινή νικήσει την Νιγηρία τελευταία αγωνιστική, θα πρέπει ή να βάλει πάρα πολλά γκολ ή να ηττηθεί με πολλά η Ισλανδία. Με ισοπαλία στο Κροατία-Ισλανδία τα πάντα τελειώνουν πρώιμα για την παρέα του Μέσι.

Κατά συνέπεια, η Αργεντινή θέλει είτε ισοπαλία στο άλλο ματς, είτε νίκη των Νιγηριανών. Στο πρώτο σενάριο της ισοπαλίας, δεν θα πρέπει να νικήσει η Ισλανδία τους Κροάτες και να νικήσει απλά η Αργεντινή τη Νιγηρία.

Στο δεύτερο σενάριο (νίκη Νιγηρίας επί της Ισλανδίας), η Αλμπισελέστε θα πρέπει να νικήσει τους Νιγηριανούς και φυσικά να ελπίζει να μην νικήσει η Ισλανδία την Κροατία. Σε περίπτωση όμως που νικήσουν η Αργεντινή τη Νιγηρία και η Ισλανδία την Κροατία, εκεί τα πάντα θα κριθούν στα γκολ.

Υπάρχει ακόμα και σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στους 2 βαθμούς και εκεί σίγουρα η Αργεντινή μένει εκτός.

* Κριτήρια ισοβαθμιών

  1. Διαφορά γκολ
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Μεταξύ τους ματς
  4. Καλύτερη επίθεση μεταξύ τους
  5. Fair Play
  6. Κλήρωση
  1. Κροατία 6 (5-0)
  2. Ισλανδία 1 (1-1)
  3. Αργεντινή 1 (1-4)
  4. Νιγηρία 0 (0-2)

* Ισλανδία και Νιγηρία έχουν ματς λιγότερο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News