Μουντιάλ

Σενάριο… κλήρωσης για Ισπανία και Πορτογαλία!

Στο Μουντιάλ των εκπλήξεων είναι πολύ πιθανό να δούμε και… κλήρωση για την πρωτιά στον 2ο όμιλο μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας.

 

Οι δύο γειτονικές χώρες, ισοβαθμούν απόλυτα στην κορυφή με 4 βαθμούς και 4-3 τέρματα, ωστόσο απομένει ακόμα μία αγωνιστική, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα.

 

Οι δύο ομάδες της ιβηρικής χερσονήσου μπορούν να τερματίσουν ισόβαθμες αν φέρουν ίδιο αποτέλεσμα και τότε θα χρειαστεί να καταφύγουν στα κριτήρια ισοβαθμίας για να δουν τη θέση στην οποία θα τερματίσουν.

 

Εφόσον φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά στα γκολ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

 

Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η Ισπανία έχει μία κίτρινη κάρτα λιγότερη και γι' αυτό εμφανίζεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά από το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA.

 

Τα κριτήρια διαβάθμισης

 

  1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

 

  1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

 

  1. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

 

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

 

  1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

 

  1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

 

  1. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

 

  1. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι 

  1. Κλήρωση από τη FIFA

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια