default-image

Πολύ δύσκολα η Ισπανία 1-0 το Ιράν με Ντιέγκο Κόστα

Ποδόσφαιρο
Πολύ δύσκολα η Ισπανία 1-0 το Ιράν με Ντιέγκο Κόστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκολ με δόση τύχης του Ντιέγκο Κόστα στο 54ο λεπτό έδωσε τη νίκη απόψε στην Ισπανία με 1-0 απέναντι στο Ιράν, στην αναμέτρηση που έγινε στο Καζάν.

Μια δύσκολη και αγχωτική νίκη απέναντι στο πολύ μαχητικό και ψυχωμένο Ιράν, που ωστόσο φέρνει την Ισπανία σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ισπανοί ισοβαθμούν στην κορυφή με 4 βαθμούς με την Πορτογαλία και τους αρκεί ένας βαθμός στο φινάλε για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης ενώ τελικός πρόκρισης είναι το Πορτογαλία-Ιράν.

Στο α’ ημίχρονο το Ιράν μπήκε δυνατά και είχε μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Ισπανών ενώ στην επανάληψη οι «φούριας ρόχας» ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα. Με την εύνοια της τύχης στο 54’ όταν η μπάλα κόντραρε στον Ντιέγκο Κόστα μετά από διώξιμο του Ραμίν Ρεζαϊάν, η Ισπανία έκανε το 1-0 στο παιχνίδι. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, παρότι το Ιράν πίεσε στο φινάλε και άγγιξε την ισοφάριση με τον Ταρεμί.

Το Ιράν είχε προλάβει πάντως να πανηγυρίσει ένα γκολ στο 62' όταν ο Αζμούν νίκησε με κοντινό σουτ τον Ντε Χέα μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Χοσεϊνί, όμως με τη χρήση του VAR ο Ουρουγουανός ρέφερι, Αντρές Κούνια, σωστά στη συνέχεια ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, με την Ισπανία απέναντι στο αποκλεισμένο Μαρόκο να έχει θεωρητικά πιο βατό έργο. Αντίθετα, μεγάλο ντέρμπι για την πρόκριση θα είναι αυτό μεταξύ Πορτογαλίας και Ιράν!

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69’ Μοχαμαντί), Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75’ Αλιρεζά), Αμίρι (86’ Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70’ Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80’ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89’ Ροντρίγκο), Σίλβα

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες). https://srv.neakriti.gr/mundial//GN36776W_interactive_EN/GN36776W_min_EN/GN36776.html

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News