default-image

«Κλείδωσε» την πρόκριση η Ρωσία, 3-1 την Αίγυπτο!

Ποδόσφαιρο
«Κλείδωσε» την πρόκριση η Ρωσία, 3-1 την Αίγυπτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τρομερή κατάσταση δείχνει η διοργανώτρια Ρωσία στο Μουντιάλ, καθώς μετά την πεντάρα της πρεμιέρας επί της Σαουδικής Αραβίας, σήμερα επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου στην Αγ. Πετρούπολη και «κλείδωσε» την πρόκριση στους «16».

Αντίθετα για την Αίγυπτο η παρουσία του Σαλάχ στην 11άδα δεν ήταν αρκετή και πλέον ελπίζουν μόνο σε θαύμα για να πάρουν την δεύτερη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχεδόν όλα θα κριθούν από το αυριανό παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Ουρουγουάης-Σ.Αραβίας. Εφόσον οι Λατινοαμερικάνοι επικρατήσουν, καθώς είναι το ακλόνητο φαβορί στο ματς, τότε θα βρεθούν οριστικά μαζί με την Ρωσία στους "16" ενώ η Αίγυπτος θα μείνει οριστικά εκτός συνέχειας...

Όλο το… ζουμί στο παιχνίδι ήταν το β΄ ημίχρονο, όταν και μπήκαν όλα τα γκολ της αναμέτρησης.

Στο 47' έγινε το 1-0 για τους Ρώσους έχοντας και την τύχη με το πλευρό τους, καθώς μετά από αδύναμο σουτ του Ζόμπνιν, ο Φατχί στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το αυτογκόλ επηρέασε τους Αιγύπτιους με τη Ρωσία μέσα σε ένα τρίλεπτο να «καθαρίζει» το ματς. Στο 59’ με σουτ του Τσερίσεβ έγινε το 2-0 και στο 62’ ο Τζιούμπα με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0.

Η Αίγυπτος απλά μείωσε στο 73’ με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR πάνω στο Σαλάχ. Αρχικά δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής αλλά στο VAR φάνηκε ότι το τράβηγμα στον Σαλάχ ήταν παρατεταμένο και συνεχίστηκε μέσα στην περιοχή. Ο Σαλάχ εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το 3-1.

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Τσερίσεβ (74΄Κουζιάγεβ), Τζιούμπα (79’ Σμολόβ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σαφί, Χαμέντ, Ελνένι (64’ Ουάρντα), Τρεζεγκέ (68’ Σόμπι), Αμπντάλα, Σαλάχ, Μοχσέν (82’ Καχράμπα).

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες). https://srv.neakriti.gr/mundial//GN36776W_interactive_EN/GN36776W_min_EN/GN36776.html

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News