default-image

Με VAR…βάτο πέναλτι 1-0 η Σουηδία τη Ν.Κορέα

Ποδόσφαιρο
Με VAR…βάτο πέναλτι 1-0 η Σουηδία τη Ν.Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλο ένα παιχνίδι του Μουντιάλ το VAR είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ήταν αυτό που έκρινε τη νίκη της Σουηδίας με 1-0 επί της Νότιας Κορέας.

Το πέναλτι στο 65ο λεπτό με το οποίο σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα δόθηκε μέσω του video που συμβουλεύτηκε ο διαιτητής Τζόελ Αγκιλάρ από το Σαλβαδόρ.

Το τρίποντο είναι πολύτιμο για τους Σουηδούς που πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με το Μεξικό, ενώ χωρίς βαθμό έμειναν στην 1η αγωνιστική η Γερμανία και οι Νοτιοκορεάτες.

Η Σουηδία, που είχε στην βασική 11αδα τον Μάρκους Μπεργκ, είχε πιο στιβαρή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε θα μπορούσε πιο εύκολα να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Το VAR μίλησε στο 65’ όταν ανατράπηκε ο Κιμ ανέτρεψε τον Κλάεσον και ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το video προκειμένου να πάρει τη σωστή απόφαση, με τον έμπειρο Γκράνκβιστ να σκοράρει από τα 11 βήματα.

Οι Σκανδιναβοί στο τέλος αγχώθηκαν λίγο περισσότερο, αφού η Νότια Κορέα πίεσε για την ισοφάριση αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77’ Τέλιν).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιο, Γιονγκ Λι, Παρκ (28’ Κιμ, 66’ Γιουνγκ), Γιουνγκ-Γκγουόν Κιμ, Γιανγκ, Κου (73’ Σέουνγκ-Γου Λι), Κι, Γιάε-Σουνγκ Λι, Σον, Σιν-Γουκ Κιμ, Γουάνγκ.

Ενημερωθείτε μέσω του infographic από το neakriti.gr για την εξέλιξη της διοργάνωσης (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News