default-image

Με… γκέλα ξεκίνησε το Μουντιάλ η Αργεντινή, έχασε πέναλτι ο Μέσι  

Ποδόσφαιρο
Με… γκέλα ξεκίνησε το Μουντιάλ η Αργεντινή, έχασε πέναλτι ο Μέσι  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για την Αργεντινή καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ισλανδία στον πρώτο της αγώνα για τον δ’ όμιλο.

Η «Αμπισελέστε» είχε την υπεροχή, αλλά δεν την μετουσίωσε σε σκορ, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι που έχασε πέναλτι όταν το σκορ ήταν 1-1. Στο φινάλε η Αργεντινή πίεσε ασφυκτικά, όμως η άμυνα της Ισλανδίας ήταν καλά οργανωμένη και το γκολ δεν ήρθε.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 5ο λεπτό με τον Οταμέντι να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και στην κεφαλιά του Ταλιαφίκο στο 8’.

Σιγά-σιγά η Ισλανδία έκανε αισθητή την παρουσία της και στο 9’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπιάρνασον βγήκε τετ-α-τετ με τον Καμπαγέρο, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Στο 17’ ο Μέσι επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο Χάλντορσον έδιωξε με γροθιές. Τελικά το γκολ ήρθε για την Αργεντινή στο 19’ με τον Αγουέρο να παίρνει την μπάλα στην περιοχή, να προσποιείται και με πλάτη στην εστία έπιασε το αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως ήρθε η ισοφάριση για την Ισλανδία όταν ο Μπιάρνασον έπιασε το σουτ, ο Καμπαγέρο δεν έδιωξε καλά και ο Φινμπόγκασον που πήρε το… ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο γκολ ακριβώς στο 45’, όμως ο Καμπαγέρο είπε «όχι» στον Σίγκουρντσον.

Στο 51’ η Ισλανδία ζήτησε πέναλτι μετά από χέρι του Σάλβιο μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο.

Τελικά το πέναλτι δόθηκε στο 63’ μετά το σπρώξιμο του Μάγκνουσον στον Αγουέρο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέσι, όμως ο Χάλντορσον απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-1. Στο 66’ ο Μέσι προσπάθησε να… επανορθώσει με μακρινή εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 77’ η Αργεντινή ζήτησε και πάλι πέναλτι μετά την ανατροπή του Παβόν εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής είπε «παίζετε».

Στο 81’ ο Μέσι έπιασε… κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ στο 87’ ο Χάλντορσον είπε και πάλι «όχι» αυτή τη φορά σε σέντρα σουτ του Παβόν.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι έχασε μία ακόμη ευκαιρία καθώς το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ισλανδίας.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ .Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μαγνούσον, Γκουντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκάναρσον, Χαλφρεντσον, Φινμπόγκασον.

Αργεντινή: Καμπαγιέρο, Ταλιαγίκο, Μαστσεράνο, Ρόχο, Οταμένμτι, Σάλβιο, Μπίγλια, Ντι Μαρία, Μέσα, Μέσι, Αγουέρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News