default-image

«Λύτρωση» με Χιμένεθ και νίκη για την Ουρουγουάη απέναντι στην Αίγυπτο

Ποδόσφαιρο
«Λύτρωση» με Χιμένεθ και νίκη για την Ουρουγουάη απέναντι στην Αίγυπτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καβάνι και Σουάρες έχασαν τα… άχαστα για να έρθει ο Λουίς Χιμένεθ στο 90’ ο οποίος νικώντας τον εκπληκτικό, μέχρι εκείνο το σημείο Ελ Σενάουι, χάρισε σοτυς Ουρουγουανούς την πρώτη τους νίκη (0-1) στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Αίγυπτο, η οποία αγωνίστηκε δίχως τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η Ουρουγουάη ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, ελέω και της απουσίας του Μοχάμεντ Σαλάχ. Καβάνι και Σουάρες προσπαθούσαν να διασπάσουν την σφικτή αμυντική γραμμή των «Φαραώ» χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να παραβιάσουν την εστία του Ελ Σενάουι.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 8’, όταν ο Καβάνι σούταρε έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Αιγύπτου να μπλοκάρει, ενώ στο 24’ η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες βρέθηκε μια ανάσα από το να παραβιάσει την εστία της Αιγύπτου. Έπειτα από εκτέλεση του φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Σουάρες, ωστόσο εκείνος αστόχησε από τα τρία μέτρα με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της Ουρουγουάης, από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και το 0-0 παρέμεινε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Με μεγάλη ευκαιρία, εκ νέου για την Ουρουγουάη, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 46’ οι αμυντικοί της Αιγύπτου δε μπόρεσαν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Καβάνι, ο οποίος βρήκε έξυπνα τον Σουάρες μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο τελευταίος δε μπόρεσε να νικήσει τον Ελ Σενάουι.

Κι ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα, οι Αιγύπτιοι βγήκαν μπροστά και απείλησαν με τον Φατχί, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μουσλέρα στο 72’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σουάρες σπατάλησε την τρίτη μεγάλη ευκαιρία του στο παιχνίδι. Ο Καβάνι έβγαλε σε θέση βολής τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος καθυστέρησε όμως αισθητά και ο Ελ Σενάουι μπλόκαρε σωτήρια.

Στο 81’ η Αίγυπτος απείλησε με το σουτ του Ελνενί, με τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 83’ ήταν η σειρά του Κέβιν Καβάνι. Στην πιο όμορφη φάση του παιχνιδιού ο επιθετικός της Παρί πήρε την πάσα από τον Σουάρες, έκανε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ελ Σενάουι να πραγματοποιεί μια εκπληκτική επέμβαση που κράτησε το μηδέν.

Η πιο σημαντική στιγμή χάθηκε στο 88’, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβάνι σταμάτησε στο δοκάρι της Αιγύπτου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χιμένεθ με κεφαλιά «λύτρωσε» την Ουρουγουάη για το 0-1 το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (50’ λ. τρ. Μόρσι), Ουάρντα (82’ Σόμπχι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν (63’ Καράμπα).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Βαρέλα, Μπετανκούρ, Νάντες (58’ Σάντσες), Σουάρες, Ντε Αρασκαέτα (59’ Κριστιάν Ροντρίγκες), Βεσίνο (87’ Τορέιρα), Καβάνι, Κάσερες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News