default-image

Η ρωσική αρκούδα "έφαγε" τους Άραβες!

Ποδόσφαιρο
Η ρωσική αρκούδα "έφαγε" τους Άραβες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίδειξη δύναμης έκανε η οικοδέσποινα Ρωσία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, καθώς στο κατάμεστο από 80.000 κόσμου Λουζνίκι της Μόσχας, επικράτησε με μεγάλη άνεση με 5-0 της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι έπαιζαν στην έδρα τους απέναντι σε μια ομάδα άπειρη στις μεγάλες διοργανώσεις, είχαν αποφασιστικότητα και κατάφεραν από το πρώτο ημίχρονο να εξασφαλίσουν τη νίκη τους σκοράροντας δύο φορές, ενώ ισάριθμα τέρματα σημείωσαν στην επανάληψη.

Από νωρίς η Ρωσία άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα,η αραβική άμυνα είχε πολλά προβλήματα και έτσι στο 12’ έγινε το 1-0 με γκολ του Γκαζίνσκι. Η αναγκαστική αλλαγή του Τζαγκόεφ στο 24’ δεν πτόησε τους γηπεδούχους και στο 43’ ο Τσερίσεφ που μπήκε στην θέση του, με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Στο 56’ η Σ.Αραβία έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της για να ξαναμπεί στο παιχνίδι με την σέντρα του Αλ Σεχρί να περνά παράλληλα από πολλά πόδια.

Στο 71’ οι Ρώσοι έβαλαν τρίτο γκολ με κεφαλιά του Τζιούμπα, που επίσης ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε. Άλλα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις για τους οικοδεσπότες, στο 91’ με εντυπωσιακό σουτ του Τσερίσεφ (δεύτερο προσωπικό στο παιχνίδι) και στο 95’ με άψογη εκτέλεση φάουλ του Γκολόβιν.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Τζαγκόεφ (24’ Τσερίσεφ), Σαμέντοφ (64’ Κουζιάεφ), Γκολόβιν, Σμόλοφ (70’ Τζιούμπα)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουασαουί, Αλ Σαχρανί, Οταΐφ (64’ Αλ Μουαλάντ), Αλ Φαράτζ, Αλ Σεχρί (74’ Μπαχεμπρί), Αλ Τζασίμ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σαλαουί (84’ Ασιρί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News