default-image

Αρχίζει το Μουντιάλ – Τι θα δούμε στην πρεμιέρα

Ποδόσφαιρο
Αρχίζει το Μουντιάλ – Τι θα δούμε στην πρεμιέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο ματς για την μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή σήμερα στις 18:00 στο "Λουζνίκι" της Μόσχας ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινάει! Όλα τα φώτα πέφτουν σήμερα στο Λουζνίκι της Μόσχας, εκεί που το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τις 32 συμμετέχουσες.

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας έχει ώρα έναρξης στις 17:30, ενώ μισή ώρα αργότερα στις 18:00 θα ακολουθήσει και το αγωνιστικό κομμάτι, όπου η οικοδέσποινα Ρωσία θα υποδεχθεί την Σαουδική Αραβία στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έλαβε τέλος. Όλοι είναι στις θέσεις τους και τα 12 γήπεδα της Ρωσίας φορούν τα γιορτινά τους προκειμένου να υποδεχθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους αστέρες του ποδοσφαίρου. Όλα δείχνουν έτοιμα και οι τελευταίες πινελιές από τους διοργανωτές έχουν ήδη μπει, σε μια διοργάνωση που αναμένεται να καθηλώσει τον κάθε ποδοσφαιρόφιλο και όχι μόνο.

Οι Ρώσοι έχουν ήδη ετοιμάσει μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης όπου καλεσμένος θα είναι o Ρόμπι Γουίλιαμς ο οποίος θα αναλάβει το μουσικό κομμάτι. Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης θα συνοδεύεται από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο και τη Ρωσίδα σοπράνο, Άιντα Γκαριφούλινα. «Είμαι τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Ρωσία για μια τέτοια μοναδική παράσταση. Έκανα πολλά στην καριέρα μου, η παρουσία μου όμως στην έναρξη του Μουντιάλ, μπροστά σε 80.000 φίλους του ποδοσφαίρου στο γήπεδο και πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, είναι ένα παιδικό μου όνειρο» δήλωσε ο ίδιος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που θα ακολουθήσει, η οικοδέσποινα Ρωσία υποδέχεται τη Σαουδική Αραβία στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης στις 18:00 (ERT1) και στο μοναδικό της σημερινής ημέρας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το διαιτητή που θα διευθύνει το παιχνίδι της πρεμιέρας και θα είναι ο Νέστορ Πιτάνα. Ο Αργεντινός ρέφερι είχε διευθύνει με επιτυχία αγώνες και του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Βραζιλία και ήταν ο εκλεκτός των διοργανωτών, ενώ η χρήση VAR αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.

Η Ρωσία είναι πανέτοιμη, οι 32 χώρες αναμένεται να μας χαρίσουν μαγικές στιγμές και οι μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου θα κοσμήσουν με την παρουσία τους τα 12 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν 64 αγώνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News