default-image

Θα χορέψουν λάτιν ή κλασικά ευρωπαϊκά στη Μόσχα;

Απόψεις
Θα χορέψουν λάτιν ή κλασικά ευρωπαϊκά στη Μόσχα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλειοψηφία των προγνωστικών, για το ποια χώρα θα κατακτήσει το τρόπαιο από το Μουντιάλ της Ρωσίας, περιστρέφονται γύρο από την Βραζιλία και την Αργεντινή κι ακολουθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες με μικρότερα ποσοστά όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, ολίγον τι Βέλγιο αλλά και η Αγγλία που έχει κάνει τον τίτλο του 1966 να πλανάται σαν φάντασμα.

Το πρώτο που έχουμε να δούμε είναι τι συμβαίνει όταν η διοργάνωση φιλοξενείται στην Ευρώπη (εδώ βέβαια έχουμε και Ασία).

Η καταγραφή λέει ότι οι λατινικές δυνάμεις έχουν να πάρουν τίτλο στα εδάφη της γηραιάς ηπείρου από το 1958 με τη Βραζιλία στα γήπεδα της Σουηδίας.

Έκτοτε ακολούθησαν έξι Μουντιάλ στην Ευρώπη: 1966 στην Αγγλία (Αγγλία), 1974 στην Δυτική Γερμανία (Δυτική Γερμανία), 1982 στην Ισπανία (Ιταλία), 1990 στην Ιταλία (Δυτική Γερμανία), 1998 στην Γαλλία (Γαλλία) και το 2006 στη Γερμανία (Ιταλία).

Στις Μουντιαλικές διοργανώσεις υπάρχουν τα συνήθη φαβορί, όμως στην μπάλα του ποδοσφαίρου πάντα παραμονεύει το απρόβλεπτο.

Από την Ευρώπη σίγουρα φαβορί είναι η Γερμανία (δείχνει να περνά ένα μεταβατικό στάδιο, χωρίς τον σούπερ σταρ), η Ισπανία (παρά τα υπερμεγέθη ονόματά της δεν κατατάσσεται στα ακλόνητα, έχοντας και τη διατάραξη του Λοπετέγκι) και η Γαλλία (δείχνει η πληρέστερη στην Ευρώπη με πολύ φλόγα και ηγέτη τον Γκριεζμάν, αλλά και ποιότητα σε  όλες τις γραμμές, με πιθανή «συνεύρεση» την Βραζιλία στα προημιτελικά).

Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής συνοψίζονται για τον μεγάλο στόχο στα ονόματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής.

Η Βραζιλία, έχει να θεραπεύσει την πληγή της από το 2014, με θεραπευτές μεγάλα ονόματα που της συνθέτουν μια εντυπωσιακή ομορφιά σε όλες της γραμμές της και δη μεσοεπιθετικά με ηγέτη τον Νεϊμάρ. Αν ξεπεράσει το Βέλγιο ή την Αγγλία, μπορεί να πάει με σπασμένα φρένα για να το σηκώσει

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την πρόκληση του Μέσι, που θέλει ένα Μουντιάλ για να δέσει η υπερκόσμια φιγούρα του ανεπανάληπτου άσου. Αν παρουσιαστεί όμως υποτονική όπως στα προκριματικά, δύσκολα θα το πετύχει. Το κλειδί θα είναι ο απεγκλωβισμός του παιγνιδιού του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, με τόσους παίκτες αξίας που υπάρχουν στο ρόστερ της. Αν το επιτύχει, μπορεί να κατακτήσει!

Κι οι δυο λατίνες κάνουν ένα επιτυχημένο Μουντιάλ, ίσως φτάσουν και στην κορύφωση των προγνωστικών του Μουρίνιο, που έχοντας φτάσει στα ημιτελικά με Πορτογαλία – Βραζιλία και Αργεντινή – Γερμανία , προφανώς τις έχει στο μυαλό του ως ζευγάρι του τελικού. Άσχετα με το εάν έχει πετάξει έξω τους Γάλλους από τα προημιτελικά από την παρέα του Φερνάντο Σάντος!

-Τα κλασικά ερωτήματα πάντως αφορούν τον Μέσι με το άρον άρον τίτλο… για να συγκριθεί με τον Μαραντόνα, στο αν  Νεϊμάρ γιατρέψει το τραύμα της Βραζιλίας αλλά και γιατί να μην πάρει ο Ρονάλντο με την Πορτογαλία τον πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το Ευρωπαϊκό.

Τα ακούει η μπάλα και γελά, βέβαια, γιατί δεν γίνεται να τα επιτύχουν αυτό το μοναδικό όλοι μαζί!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News