Μουντιάλ

Διαψεύδουν για Νεϊμάρ

Η «Globoesporte», έγραψε ότι ο Νεϊμάρ και οι εκπρόσωποι του σκέφτονται να δώσουν στην ομοσπονδία της Βραζιλίας την άδεια να κάνει παυσίπονες ενέσεις στον 22χρονο, με στόχο να παίξει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά με επίσημη δήλωση από τον αρμόδιο γιατρό αυτό το σενάριο διαψεύσθηκε.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα της Βραζιλίας, αν η «σελεσάο» αποκλείσει την Γερμανία και περάσει στον τελικό, ο Νεϊμάρ θα μπορούσε να κάνει ενέσεις που θα μπλόκαραν τον πόνο και θα αύξαναν την κινητικότητα του ώστε να παίξει.

Αυτό, φυσικά, είναι ένα «τρελό» σενάριο, καθώς ο Νεϊμάρ πριν λίγες μέρες υπέστη κάταγμα στον σπόνδυλο και θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Έτσι, η ομοσπονδία της Βραζιλίας, από την πλευρά της, έσπευσε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να τονίσει ότι ο Νεϊμάρ θα παίξει μόνο όταν θα έχει αναρρώσει.

Η δήλωση του γιατρού της ομοσπονδίας: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η επίσκεψη των γιατρών της Σάντος που έγινε χθες (06/07) ήταν λόγω εγκαρδιότητας. Η Σάντος παρέχει τις εγκαταστάσεις της στον Νεϊμάρ για την θεραπεία του και την ανάρρωση του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι απλή εικασία. Καταλήγουμε επιβεβαιώνοντας ότι ο μόνος επαγγελματικά εξουσιοδοτημένος για να μιλά για την κατάσταση, την θεραπεία και την ανάρρωση του Νεϊμάρ, εκ μέρους της ομοσπονδίας της Βραζιλίας και της οικογένειας του είναι ο γιατρός, Χοσέ Λουίς Ρούντσο.

Αν ο Νεϊμάρ παίξει σε επαγγελματικό αγώνα πριν τον προκαθορισμένο χρόνο ανάρρωσης θα είναι εξαιτίας της θετικής εξέλιξης του τραυματισμού του και ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Καμία εναλλακτική μέθοδος δεν είναι υπό συζήτηση. Η επιστροφή του στα γήπεδα εξαρτάται από την ικανότητα του να ξεπεράσει τον μεγάλο πόνο που νιώθει»

Σχόλια